onsdag 29. april 2015

Smerter i låret om natten

Smerter i låret om natten

Jeg har den siste tiden (ukene) hatt smerter og nummenhet i venstre ben, dvs mest i låret , særlig om natten , slik at jeg har måttet ligge på høyre siden. I noen tilfeller er smertene så plagsomme at du ikke klarer å gå skikkelig, men må halte. Trokanterbursitt, diagnostikk.


Diagnosen stilles først og fremst på bakgrunn av sykehistorien. Typisk: symptomer som smerter i hofteleddet, som stråler nedover i benet. Ved mye bevegelse (gåing, spesielt på hardt underlag) blir smertene verre, spesielt i etterkant. Sideleie om natten er smertefullt da det gir press på kulen i lårbenet.


Kan våkne om natten fordi det verker. Voltaren kan minske smertene noe, samt bruke sko med demping. En mannlig konsulent i midten av 50-årene kom om vinteren til akuttime hos fastlegen på grunn av sterke smerter i høyre hofte og fremre del av høyre lår. En annen diagnose som kan smerter fra hoften, videre ned mot utsiden av låret og mot utsiden av kneet kan være iliotibialbånd syndrom.


Vondt i hofta om natten. Jeg får jo en liten fornemmelse av at dette må være nevrologisk, med brenning, kulde, smerter og mulig svakhet. Men hvis nevrologen ikke finner noe på deg kan det være for tidlig i forløpet av en sykdom, slik at sykdommen blir klarere etterhvert og det eventuelt kan bli funn på bilder eller tester. En mann ble henvist fra fastlege til ortopedisk poliklinikk for belastningssmerter i høyre lår og kne.


Han brukte medikamenter mot hypertensjon og gastroøsofageal refluks, men var ellers frisk. Leggkramper er smertefulle sammentrekninger i leggmuskulaturen - både på baksiden og forsiden av leggen - som vanligvis oppstår om natten , og som varer fra sekunder til mange minutter. Foruten i leggen kan kramper komme også i foten og i låret.


Bli med i vennegjengen vår og abonner gjerne på vår -kanal for gratis treningstips, treningsprogrammer og helsekunnskap. Isjias er som regel et symptom på et underliggende problem og er ikke en klinisk eller medisinsk diagnose i seg selv. Jeg har i perioder hatt smerter i lårene, egentlig hele livet, men noe mer de siste månedene på lavkarbomat.


Jeg kaller det for sittevondt, det gjør så vondt at jeg ikke klarer å sitte, og om jeg sitter mye i ro, kommer smertene og jeg må tøye musklene og bevege meg. Man får gradvist smerter i lysken, fortil og på siden af låret. De bliver mindre intense, efter man har gået nogle minutter, men bliver så værre igen efter man har gået noget tid. Større belastning af benene øger generne.


Smerterne stråler ofte ned mod knæet. BufretBrennende smerter og hevelse i beina er symptomene på lymfødem. Når beinet brenner på utsiden av låret , enten det skjer om natten eller i løpet av dagen,. Hoftesmerter kan også gi smerter til kneet og ryggen.


Det fører til at man må tisse oftere enn før, ofte også om natten. Oppsøk alltid lege hvis du får en kroppslig plage som varer i mer enn fire uker, eller hvis du får akutte smerter. Etter dager ble det noe mildere smerter på dagen, men forverrer seg når jeg går og ligger. Jeg skal til ortoped i morgen for fingrene mine har hatt smerter i et år etter et fall på høyre skylder. Har fått behandling og har blitt mye bedre i fingrene, men ryggen og låret er grusomt.


Sviende smerter når jeg tar på der jeg har vondt. Nogle gange kan det være mere alvorligt. Her kommer forskellige slags smerter , som kan være en indikator for, at der gemmer sig noget bag smerten, som du bør tage til lægen og få tjekket. Det er ikke alltid lett å finne ut nøyaktig smertekilden som gir opphav til smerter i ryggen, i setet, i hoften, i lysken eller ned i låret.


Kiropraktoren er imidlertid veldig godt trent til å diagnostisere denne type tilstander.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg