mandag 13. april 2015

Egenandel 2

Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Vilkår for at egenandelen skal telle med.


For at en egenandel skal telle med i frikortopptjeningen må visse vilkår være oppfylt.

Egenandeler er betaling som inngår i opptjeningen til frikort for helsetjenester. Du kan også lese mer om frikort på denne siden: Frikort for helsetjenester. I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort.


Alle behandlere som krever egenandel må innrapportere egenandelene innen dager. Det er en forutsetning at behandler gjør dette for at du skal få frikortet ditt innen tre uker. Fjerner egenandel for barn.


Grensen for fritak fra egenandeler heves fra til år for fysioterapi.

Reduserer egenandelstak 2. Innføring av egenandel for kommunal fysioterapi. Kommunen har fått reduserte overføringer fra staten siden 1. Grunnet tekniske forhold er dette ikke igangsatt tidligere. I enkelte tilfeller er pasienten fritatt fra å betale egenandel for den polikliniske helsehjelpen. Disse tilfellene fragår av forskrift om betaling frå pasientar for poliklinisk helsehjelp i spesialisthelsetenesta (lovdata.no).


Det er heller ikke anledning til å kreve egenandel ved dialysebehandling og strålebehandling. Det er faste takster for fysioterapibehandling i den offentlige, kommunale helsetjenesten. Du betaler bare det som er oppgitt som pasientens egenandel for behandlingen. Fysioterapeuten kan i tillegg kreve betaling for visse typer tilleggstjenester og forbruksmateriell. De fleste må betale en egenandel når de har time hos fysioterapeut.


Noen grupper slipper å betale egenandel for slik undersøkelse og behandling. Kvittering for betalt egenandel. Behandlere, helseforetak og andre tjenesteytere og virksomheter som krever inn egenandeler som inngår i egenandelstak skal utstede spesifisert kvittering til pasienten.


Helsedirektoratet eller det organ Helsedirektoratet bestemmer fastsetter nærmere krav til dokumentasjon. Dersom behandler tar lavere honorar enn departementets takster, skal likevel godkjent egenandel fra takstheftet innrapporteres i ordningen med automatisert frikort egenandelstak 2.

Når det i taksttabellene ikke er fylt ut noe beløp i kolonnen for egenandel , betyr det at det ikke utløses godkjent egenandel for den aktuelle taksten, heller ikke ved de punktene (tilstandene) som er nevnt i. Mellomlegg: Det ytes ikke refusjon utover honorartakst fastsatt av departementet. Dette betyr at det sjelden lønner seg å betale skaden selv. Kontakt oss hvis du er usikker, så kan vi gi deg et overslag over hva et bonustap og egenandel totalt vil koste. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo.


Takk på forhond :) P. S vill gjerne finne meg bolig så fort som overhode mulig, helst innen 1- år om det i det hele tatt er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg