tirsdag 21. april 2015

Alkoholmisbruk

Lurer du på noe rundt misbruk av alkohol? Finn info fra fagfolk her! De vanligste er: Blodprøver, som viser leverens og bukspyttkjertelens funksjon. Samtaler, som kan avklare om det ligger en psykisk lidelse bak misbruket.


Sosial utredning, som kan avklare om du har sosiale forhold som må tas hånd om. Jo vanligere omgang med alkohol er i hjemmet, jo større fare er det for at barnet senere blir alkoholbruker eller -misbruker.

Det er heller ikke uvanlig at alkoholmisbruk utvikler seg hvor det er vansker i livssituasjonen, som etter en separasjon eller skilsmisse. Lett tilgang til alkohol gjør også at en lettere kan utvikle et misbruk. Eksempelvis er alkoholisme hos en eller begge foreldre årsak til mange familieproblemer som skilsmisse, mishandling av ektefelle, misbruk eller vanskjøtsel av barn, behov for sosialtjenester og kriminell atferd.


Man kan tale om alkoholmisbruk så lenge en person ofte drikker seg beruset, mer enn han selv og omgivelsene synes om, men hvor drikkingen er under såpass kontroll at det ikke oppstår psykisk eller fysisk helseskade, eller alvorlige skader i hans sosiale funksjon. Det er ofte vanskelig å gi en generell definisjon på hva alkoholmisbruk er for den enkelte person. Alkoholmisbruk Hva er alkoholmisbruk ? Det finnes offisielle, medisinske anbefalinger når det gjelder konsum av alkohol.


Psykose, forvirring og organisk hjernesyndrom kan være forårsaket av alkoholmisbruk , noe som kan føre til at feil diagnose blir stilt, som for eksempel schizofreni. Panikklidelse kan utvikle seg eller bli verre som et direkte resultat av langvarig alkoholmisbruk.

Samtidig forekomst av alvorlig depresjon og alkoholisme er godt dokumentert. Også i denne gruppen finner vi yngre mennesker i 20- og begynnelsen av 30-årene. Disse oppfattet ikke at deres drikkemønster var problematisk og så ingen grunn til å endre det, noe forskerne mener viser at man lett kan bli blind for problemer som kan oppstå. Materiale og metode.


Abstinens, ernæringsmessige mangler, elektrolyttforstyrrelser, og leverskader er også antatt å bidra til alkoholrelaterte hjerneskader. Artikkelen er hentet fra boka Kan røde hunder få ørebetennelse? Skader på personlighetenDet er ikke så lett å tenke klart når man enten er nervøs av mangel på alkohol eller beruset. Tanken på å måtte være avholdende resten av livet kan gjøre at personer som sliter med alkoholmisbruk , blir skremt fra å begynne med behandling, tror rusforsker.


Det skil seg frå alkoholisme ved at misbrukaren ikkje utviklar stofftoleranse eller opplever abstinenssymptom om han ikkje drikk, at drikkinga ikkje treng medføra psykisk eller fysisk skade eller nedsetting av sosial funksjon, men brukaren sjølv eller omgjevnadene kan sjå på drikkinga som eit. Du drikker i skjul. Dette alene er et faretegn. Dersom drikkingen går ut over familieliv, jobb eller andre forpliktelser, er det grunn til å stoppe opp og tenke seg om, sier Mina Gerhardsen, generalsekretær i Rusfeltets samarbeidsorgan, Actis. Jo mer og jo oftere du drikker, desto mer toleranse utvikler kroppen for stoffet.


Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Hei, Jeg har en far som har et alkoholproblem. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Definisjon av alkoholmisbruk i Online Dictionary. Betydningen av alkoholmisbruk.

Norsk oversettelse av alkoholmisbruk. Oversettelser av alkoholmisbruk. Transferrin er transportprotein for jern.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg