mandag 27. april 2015

Tretthet gravid

Svært mange gravide føler seg overmannet av en voldsom trøtthetsfølelse i begynnelsen av svangerskapet. Trøttheten kan gjøre seg gjeldende svært tidlig og virke lammende. Mange tenker ikke på annet enn søvn, og sovner bare de setter seg ned.


Hva er tretthet i svangerskapet? De beskriver det som en lammende tretthet , der de sleper seg gjennom dagens gjøremål med ett mål for øye: å få legge seg til å sove når kvelden kommer.

Tretthet i svangerskapet. For øvrig kan du bli slapp og sliten av alle de samme grunnene som når du ikke er gravid. Brelin, som er fastlege, forteller at hvis han har pasienter som kommer til ham med symptomer som tretthet og lite energi, må han skille på om det er årsaker i livssituasjon eller sykdom. Man må skille mellom det å være litt hanglete, men at man kommer seg på treningssenteret, og funksjonssvikt. Kaja var gravid for første gang.


Hun var åtte uker og to dager på vei og kom til sin første svangerskapskontroll. Alle har dager der de føler seg ekstra trette.

Men dersom du sjelden kjenner deg uthvilt, bør du vurdere søvnvanene dine. At man må sørge for å få nok søvn er kanskje et åpenlyst poeng, men det må likevel sies. Sjekk om du har et yogastudio der du bor. Det beste er å gå til en erfaren yogalærer. Den kan gjøre tilpasninger rettet til dine behov.


Men samtidig så har jeg en arbeidstolthet som bryter. Hormonforandringer i kroppen påvirker uten tvil kroppen og hvor mye man klarer å gjøre. Kvalme, oppkast og halsbrann påvirker matinntaket og kan på dramatisk vis redusere kroppens næringstilstand. Feil kosthold og for stort inntak av raffinerte fødevarer (fet mat) medfører også tretthet. Altså det er ikke overdrivelser når jeg sier at jeg sovner midt i jobben.


Har aldri hatt problemer med tretthet før. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kvalm, oppkast og tretthet er dessverre noe av de vanligste plagene i svangerskapet.


Spesielt i de tre første månedene av graviditeten.

I denne perioden må kroppen din tilpasse seg graviditeten både psykisk og fysisk. Dette er en tung jobb og krever mye kraft. Men når det er gjort, vender som oftest kreftene tilbake.


Det er vanlig å sove litt dårligere når du er gravid. Det kan skyldes både kroppslige forandringer og mange tanker om fødselen og det nye barnet som skal komme. I siste del av svangerskapet er det flere småplager som kan gi dårligere søvn. Livmoren blir tyngre og kan presse på blodårer som er viktig for blodtilførselen til barnet.


Det går an å være gravid selv om man har mensen, men det er sjeldent. Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen.


Når du går gravid er det imidlertid ekstra viktig å lytte godt til de signalene kroppen gir. Trente du lite før du ble gravid anbefales det ikke at du plutselig setter i gang med mye trening. Du skal heller ikke øke intensiteten i treningen. Denne treningen bør du i tillegg unngå: 1. Aktiviteter med slag og spark. Ja, man kan sykmeldes for tretthet i svangerskapet.


Det har en egen diagnosekode hos legen. Det er jo ikke som normal tretthet , dette - det er mer å sammenligne med utmattelse ved kyssesyke, eller etter dagers diaré. Hvis man ikke tar hensyn til trettheten i kroppen, kan symptomene bli langt verre!


Mange kan kjenne på følelsen av å være trøtt – hele tiden. Også selv om man har sovet nok. Det finnes ulike symptomer som kan antyde at du kanskje er gravid. Disse tidlige tegnene på graviditet varierer fra kvinne til kvinne, og fra graviditet til graviditet. Hvis du er gravid , merker du kanskje ett eller flere av disse symptomene.


Det er lite sannsynlig at du får alle på én gang. Noen som har blitt sykemeldt i graviditeten (eller tidligere graviditeter) pga. Hvor mye skal man presse seg? Jeg tar allerede jern.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg