onsdag 15. april 2015

Høyt blotrykk

Har du kanskje for høyt blodtrykk? Bestill i dag og vi sender i dag. Blodtrykksmåler av høy kvalitet. Rask levering, gode priser. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere.

De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. For dem som rammes av lavt blodtrykk , er det et problem som det ofte ikke finnes noen god behandling for. Høyt blodtrykk forekommer oftere enn lavt blodtrykk. Lavt blodtrykk er ikke en sykdom på samme måte som høyt blodtrykk , men noen kan være plaget med episoder med blodtrykksfall. Figur viser at dødeligheten av hjerneslag øker med økende blodtrykk.


Sammenhengen mellom høyt blodtrykk og hjerneslag. Risikoen for å dø av hjerneslag øker med økende blodtrykk. I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk.


Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk.

Du kan være en rolig og avslappet person og likevel ha høyt blodtrykk. Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt , men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer. Hva er høyt blodtrykk ? Hjertet er en muskel som pumper oksygenholdig blod rundt i alle deler av kroppen.


Når hjertet trekker seg sammen (hjertets systole), pumpes det blod ut i den store pulsåren (aorta), og videre ut i pulsårene til kroppens organer. Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket?


Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler. Regelmessig fysisk aktivitet og trening er for mange minst like god behandling av høyt blodtrykk som medisiner.


Og så hjelper det mot mange andre sykdommer og plager, og det gir velvære dersom man finner en passende treningsform. Hypertensjon er den hyppigste forebyggbare årsak til død i Europa, dette til tross for at gjennomsnittlig blodtrykk i befolkningen har vært fallende i de siste – år. Lavt blodtrykk kan være genetisk og er mer utbredt enn høyt blodtrykk , spesielt hos tynne og unge kvinner.


Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det. Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer, blir det sjeldent behandlet. Over prosent av den norske befolkning – ca.


Hg systolisk blodtrykk.

Dersom du går med høyt blodtrykk i flere år, kan dette føre til et overbelastet hjerte og fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Stress, overvekt, inaktivitet, høyt saltforbruk og et dårlig sammensatt kosthold kan bidra til blodtrykket stiger. Ved et lett forhøyet blodtrykk anbefales livsstilsendringer. Hun forteller at rundt prosent av befolkningen i Norge har behandlingstrengende blodtrykk. Man antar at minst en fjerdedel av befolkningen i de nordiske landene har høyt blodtrykk.


Noen kan få hodepine, men det er snarere unntaket enn regelen. Ved lett forhøyet blodtrykk kan mange redusere dette ved livsstilsendringer, men noen vil også trenge legemidler. Det er ikke relativt farligere for eldre å få høyt blodtrykk , faktisk kan de eldre ofte trenge et litt høyere trykk enn yngre.


Men det kan være veldig farlig for både eldre og unge hvis de får et veldig høyt blodtrykk akutt, det vi kaller et ondartet høyt blodtrykk , sier Bryhn. Da kan man for eksempel få slag eller andre bivirkninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg