tirsdag 21. april 2015

Hodepine forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.


Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Hvis du får kraftig hodepine , feber, utslett og stiv nakke samtidig.

Hvis du opplever at tilfeldig hodepine kommer oftere uten noen åpenbar grunn, blir sterkere eller varer lengre. Hvis du ofte opplever synsforstyrrelser, lammelse, slapphet eller problemer med å gå i forbindelse med hodepine. Det er forståelig, både forkjølelse og influensa er virusinfeksjoner hvor man ofte får feber, sår hals, hoste og hodepine.


I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse. Småb arn har i gjennomsnitt 7-forkjølelser i året, mens voksne har ca. Barn fra et halvt til år rammes spesielt ofte. En mild influensa kan kanskje ligne en forkjølelse , og en kraftig forkjølelse kan gi influensalignende symptomer. Typiske forkjølelsessymptomer er rennende eller tett nese, irritasjon i luftveiene og nysing, sår hals, trykk over bihulene, hodepine , noe feber og slapphet.


Dersom du til stadighet rammes av hodepine , og ikke helt klarer å finne ut hva slags det er, eller rammes helt akutt, så gå til legen og få en skikkelig utredning.

Dersom en forkjølelse ikke vil gå over, men nesetettheten og snuen fortsetter utover to-tre uker, er det stor mulighet for at man har bihulebetennelse. Hodepine og ansiktssmerter er også vanlig ved bihulebetennelse. Ofte kan smertene være så ille at pasienten må ligge i et mørkt rom og vanlige smertestillende tabletter har liten effekt. Er man mye plaget med hodepine , kan det være lurt å bli vurdert av lege, for å kunne få satt i gang lindrende behandling og utelukke underliggende sykdom. Generelt kan man si at ved hodepine som man ikke har en forklaring på og hodepine som blir verre, samt ved akutt innsettende hodepiner , bør man få en vurdering av en lege.


Hodepinen er det mest fremtredende ved migrene, og den skiller seg vanligvis fra andre typer hodepine på flere måter. Ofte begynner den vagt, for så å bli ensidig, pulserende, skarp og kraftig. Små barn kan få feber.


Etter hvert sveller slimhinnen i nesen opp og snørret blir tykt og gulgrønt. Tørrhoste, spesielt om natten, er også vanlig. Omtrent halvparten av de som blir smittet, får ømme muskler ved forkjølelse. Influensa gir helt tydelige, generelle og kroppslige symptomer med muskelverk og hodepine.


Man føler seg rett og slett helt mørbanka i flere dager, i tillegg til sterk feber, sier spesialist i allmennmedisin, Kari Løvendahl Mogstad. Akutt hodepine rammer de aller fleste fra tid til annen, og oftest i form av spenningshodepine, men det kan også skyldes mer alvorlige tilstander. I denne artikkelen kan du lese om mulige årsaker til akutte hodepiner og om når du bør ta kontakt med lege. Forkjølelse kommer som regel gradvis. Hodepine er nok mer et symptom på at noe er galt enn en sykdom i seg selv.


Her er det noen tips til hvordan du kan kurere hodepine.

Les mer om hodepine. Hvis det er sånn at du har hodepine , og at det ikke har pågått over lang ti så finnes det kanskje et kjerringråd her som kan hjelpe. Symptomer: Intens hodepine i panne eller kinn, tannverksymptomer, feber og farget snørr. Skyll og rens nesen med nesehorn som kjøpes på apoteket, bruk slimsvellende nesespray eller nesedråper, paracet mot smertene. Høy smerte eller trykk kan skyldes en bakterie, og man trenger antibiotika som får resept for hos legen.


Slik vet du forskjell på forkjølelse og influensa. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er. Ta eventuelt paracet mot kraftig hodepine og feber. Sykdommen ses oftest om høsten og vinteren.


Hvordan blir man forkjølet? For å bli forkjølet må man smittes av et virus. Det finnes mer enn hundre forskjellige virus som kan gi forkjølelse. Et annet studie fant at forkjølelse ikke hadde noen innvirkning på prestasjonene for løperne som deltok.


Weider konkluderte med at å løpe med en forkjølelse som var begrenset til sår hals, rennende nese eller hodepine kan være gunstig for å opprette formen og mentalt velvære. De som hevder de kan kurere kronisk hodepine , er bare ute etter pengene dine, sier hodepinespesialist. Andre samtidige sykdommer som forkjølelse og lignende. Innsendt spørsmål ­Siden i midten av Juli har jeg hatt hodeverk. Det begynte med et par dager i uken.


Nå den siste mnd har jeg hatt det minst dager i uken og max 6. Det er konstant hele døgnet og dagene er etter hverandre. Jeg kan legge meg med hodepine og vokne med det. Lege bør kontaktes umiddelbart ved sterk hodepine , stiv nakke, hvis det er smertefullt å se på lys, ved dobbeltsyn eller døsighet og forvirring.


NESESPRAY: Slimhinneavløsende spray kan avhjelpe ved bihulebetennelse, men ikke bruk dem mer enn en uke uten å ha rådført deg med lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg