onsdag 15. april 2015

Lavt stoffskifte gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Høyt eller lavt stoffskifte gravid. Overlege i Legemiddelverket, Sigurd Hortemo, forklarer at stoffskiftehormonet tyroksin styrer hastigheten på energiomsetningen i hele kroppen.

Lavt stoffskifte , hypotyreose, når du er gravid , har en rekke mulige skadeeffekter og skal behandles. Behandlingen er enkel og prognosen er god. I tillegg kan lavt stoffskifte gi svangerskapsforgiftning, lav blodprosent hos fosteret, spontanabort, lav fødselsvekt og hjertesvikt hos fosteret. Det er ikke farlig å bli gravid dersom man har et godt regulert stoffskifte. Gravide som får lavt stoffskifte under svangerskapet skal henvises til spesialist.


Personer som får radioaktivt iod som behandling for høyt stoffskifte , vil ofte utvikle lavt stoffskifte i løpet av måneder eller år. En annen viktig årsak til lavt stoffskifte er kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen. En svært sjelden årsak til lavt stoffskifte er svikt i hypofysen sin produksjon av TSH.


Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte.

Både operasjoner, stråling og enkelte legemidler kan skade skjoldbruskkjertelen. Noen ganger er det nødvendig med tester for å utelukke årsaker til sykdommen. Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid. Dette hormonet heter thyroxin.


Skjoldbruskkjertelen sitter på halsen. Sykdommen kan bli alvorlig dersom den ikke behandles. Den kan gi en rekke symptomer. Nyfødte testes for lavt stoffskifte i Norge. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager.


Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Er det farlig med for lavt stoffskifte under graviditeten? Dersom man har høyt stoffskifte – Graves sykdom og ønsker å bli gravid , er det også svært viktig at stoffskiftet ligger fint før graviditet.


Man ønsker å bruke minst mulig av medisiner – helst ingen, i disse ukene. Jeg har også lavt stoffskifte. Det viktigste med lavt stoffskifte og graviditet er å måle TSHen tidlig, slik at en kan justere opp dosen med levaxin tidlig.


Høyt stoffskifte (hypertyreose) Høyt stoffskifte skyldes for høy produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen. Et STORT sjokk,men lykkelig. Graviditet: Det er av avgjørende betydning for fosteret at morens stoffskifte er normalt under hele graviditeten.


Finn klinikker, priser og les anmeldelser.

Typiske symptomer er tretthet, vektøkning og depresjon. Det kan være vanskeligere å bli gravid og å holde på spira, hvis ikke det er under kontroll, for meg som tar levaxin nå, så er verdiene mine fine og jeg hadde ikke noe problem med å bli gravid. Jeg er også gravid og har lavt stoffskifte. Ved sist måling, for to uker siden, var TSH på 2. Fikk telefon fra fastlegen en uke etter blodprøven, hvor han ba meg øke dosseringen med.


Har ny time hos ham på mandag, for første svangerskapskontroll, og tar ny prøver da. Den innledende overaktiviteten ved betennelsen brenner etter hvert ut, og mange kvinner får da symptomer på et for lavt stoffskifte. Symptomene på lavt stoffskifte kan vare seks til tolv måneder.


De fleste kvinner blir bra igjen, men for noen kommer aldri skjoldbruskkjertelen seg helt, og man får en kronisk hypotyreosetilstan en tilstand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg