mandag 13. april 2015

Folat gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.


Folat gravid

Råkost er fint, da lang koketid ødelegger folat. Anbefalt inntak for voksne er 3mikrogram folat daglig. Nordiske næringsstoffanbefalinger sier at gravide og ammende bør få i seg 5mikrogram folat per dag. Den norske mor og barn-undersøkelsen (MoBa) har imidlertid vist at gravide får i seg mindre enn 3mikrogram med folat fra kosten. Hvordan tar jeg folat ? Du som planlegger å bli gravid , og er gravid i første trimester er anbefalt å ta folattilskudd.


Folat er et B-vitamin. Men det finnes også andre tilstander som gjør at man kan ha mangel på folat. Helsedirektoratet anbefaler mg folat daglig fra du planlegger graviditet og fram til 12. For lite folat i kosten.


Folat gravid

Mortensen mener norske myndigheter bør vurdere å gjøre det samme for at flere kvinner i fertil alder skal ha tilstrekkelig med folat. Det er mangel på rett informasjon rundt folat , og det er viktig at du informerer andre kvinner som vurderer å bli gravide om viktigheten folat har! Hvis det er mulig så forsøk å få i deg folat -rik kost minst tre måneder før svangerskapet. Grove kornprodukter, frukt og grønnsaker, spesielt grønne grønnsaker som brokkoli, grønnkål, spinat og rosenkål inneholder mye folat. Dog viser forskning at det er vanskelig å få i seg nok folat gjennom kosten.


Folsyre er en syntetisk form for folat til bruk som kosttilskudd. Når kroppens lagre av folat er brukt opp, begynner det å utvikle seg folatmangel. Etter hvert påvirkes kroppens evne til å danne nye røde blodlegemer. De gamle røde blodlegemene blir større. Gravide bør spise ett til to mellommåltider ekstra hver dag, og bør også få i seg nok jo jern og vitamin D. Rask og trygg leveranse.


Folat gravid

Owren Aarum opplyser at helsemyndighetene anbefaler at man begynner å ta folat , som man får kjøpt reseptfritt på apoteket, med en gang man har bestemt seg for at man ønsker å bli gravid - eller så tidlig som mulig etter at man har oppdaget at man er det - nettopp fordi det er i den tidlige perioden i svangerskapet folat kan forhindre. Vil du bli gravid ? Da er det viktig at du tar folat og er forsiktig med alkohol. Se flere tips til hva du som planlegger å bli gravid kan gjøre.


Som de fleste sikkert er klar over, anbefales alle gravide å ta 4mcg folat for å hindre ryggmargsbrokk (spina bifida) hos barnet. Det er kun rundt som bruker bruker folattilskudd før svangerskapet. Fant kobling mellom for mye folat og autisme.


Gravide med for høyt inntak av folsyre kan få økt risiko for å få barn med autistiske lidelser, antyder en amerikansk studie. Folkehelseinstituttet avviser at det er noen risiko for å få i seg for høy dose i Norge, og mener mye er uklart ved studien. Den beste måten å få i deg de vitaminene og mineralene du og barnet ditt trenger, er gjennom maten.


Noen næringsstoffer er spesielt viktige for deg som er gravid , og det anbefales at gravide tar tilskudd av folat og vitamin D. Andre kosttilskudd kan være nødvendig dersom du utelater viktige matvaregrupper fra kostholdet ditt. Alle kvinner som planlegger å bli gravide , eller som vet at de allerede er det, bør tidligst mulig starte med tilskudd av folat. Slik reduserer du risikoen for ryggmargsbrokk og vannhode hos fosteret.


Du bør ta 4mikrogram per dag. Fortsett med ekstra tilskudd av folat til og med 12. Menneskekroppen kan ikke produsere folat. Derfor må folat tilføres med kosten.


Gravide og ammende kvinner har et spesielt stort behov for folat , og mangel kan fremkalle alvorlige skader på fosteret (nevralrørsdefekter, som ryggmargsbrokk).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg