onsdag 15. april 2015

Energiforbruk

Energiforbruk

Oppdag de bærekraftige løsningene for energisektoren her. The Explorer er en digital arena for innovasjon og bærekraftige løsninger. Finn energiforbruk nå på Kensaq. Den standardiserte målenheten for energiforbruk er joule, men den eldre enheten tonn oljeekvivalent er fremdeles i bruk. Kjøleskapet, komfyren og oppvaskmaskinen er der fortsatt.


Energiforbruk

Tar vi også med det elektriske utstyret ellers i huset, blir listen lang. Foruten lys, radio og TV, kommer stereoanlegget, datamaskinen, vannsengen, skotørkehyllen, fotbadet, varmeteppet etc. Vi må heller ikke glemme hobbyutstyret.


En årsak til at energibruken har blitt redusert de siste årene, er at det har vært et mildere klima. Ellers har det vært noe varmere enn normalt. Vekst i energiforbruk og fordelt på energibærer over tid.


Energiforbruk

Verdens befolkning øker hvert år tilsvarende Tysklands befolkning og behovet for velstandsøkning for nålevende og fremtidig befolkning er stort. Det krever tilgang til mer energi. Den globale etterspørselen etter olje og gass har økt over tid.


Aktivitetene som gir høyest energiforbruk. Visste du at bare litt aktivitet, som å stå eller gå sakte, for de aller fleste vil være positivt for funksjon og helse sammenlignet med å sitte i ro? Utvikling i energiforbruk hvis klimamålene nås.


I en verden som beveger seg i tråd med målet om å holde global oppvarming godt under grader (målet i Paris-avtalen), vil energimiksen gradvis endres i de kommende tiårene. Bruken av kull vil falle drastisk og oljeforbruket vil også gå ned. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Mens gulfstatene har svært varme, lange og fuktige somre, og behovet for strøm er først og fremst til nedkjøling, går mye av strømforbruket i Norge til oppvarming. Ser man på totalt energiforbruk per person i husholdninger, er det i hovedsak land med kjølig klima som har størst forbruk.


Enheter SI og tilhørende enheter. SI-enheten for både energi og arbeid er joule (J), til ære for James Prescott Joule og hans eksperimenter rundt mekaniske varmeekvivalenter. Her finner du informasjon om viktige spørsmål for fornybarnæringen som gjelder klimapolitikk- og regulering, klimakvotehandel, tiltak for grønn vekst, Enova, energieffektivisering, utvikling av datalagre og industri samt elektrifisering av transport og offshore-installasjoner. Energibruk og klima.


Energiforbruk

Sluttbruk av energi omfatter energi til lys, apparater og varme i boliger og yrkesbygg, produksjon av varer i industrien, innenlands drivstoff til transport og energibruk i landbruk, fiske, bygg og anlegg. Siden menn generelt har større muskelmasse enn kvinner, har de høyere energiforbruk i hvile. Næringsstoffene med høyest energitetthet. Ved regelmessig fysisk aktivitet på fritiden øker energiforbruket hos disse til henholdsvis MJ per dag og 1MJ per dag. Det er ikke bare trening som gjør at kroppen bruker kalorier.


Mange andre hverdagslige aktiviteter bidrar også. Her kan du lese en liste som viser kaloriforbruk per time for ulike aktiviteter. Globalt energiforbruk fordelt på energityper. Andel ikke-fossil energi.


Live-data: Strøm og CO 2. Kart: Kraftproduksjon og CO 2-utslipp. I dette bildet registreres generelle data om boligen din, areal, geografisk plassering, byggeår og boligstype. Basert på Enovas ENØK normtall beregner kalkulatoren forventet energiforbruk til oppvarming.


ENØK normtall gir veiledende verdier for hva oppvarmingsbehovet i boligen bør være etter at lønnsomme enøk-tiltak er gjennomført.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg