tirsdag 28. april 2015

Senebetennelse underarm

Det kan være nyttig å få veiledning av en fysioterapeut når du skal trene med senebetennelse. Eksentrisk trening betyr at man strekker ut muskelen samtidig som man belaster den. Senebetennelse i håndleddet, diagnostikk. Typiske symptomer, hvor smertene sitter og hvordan de oppsto, er som regel nok til å stille diagnosen.


Legen vil dessuten foreta en grundig undersøkelse av håndleddet ditt og kan gjøre funn som bekrefter diagnosen. Andre prøver eller undersøkelser har liten verdi.

Etter hvert vil du også kjenne smerten når du hviler, og om natten. LES OGSÅ: Forstuet ankel. Hvile det belastede området. Akutt senebetennelse.


En senebetennelse eller et betent muskelfeste er som regel et resultat av at det er oppstått et galt spennings- og bevegelsesmønster som kan omfatte muskler, led bindevev og nervesystem fra nakken og helt til ut i fingrene. Denne onde sirkelen brytes først effektivt når en finner de underliggende feilene og korrigerer disse. I sjeldne tilfeller kan senebetennelse være forårsaket av en akutt skade (slag, støt eller kutt).


Har du opplevd smerter i underarmen og nedsatt grepstyrke? Men det kan også oppstå flere steder.

Man kan få det i foten slik som i leggen og i kneet. Den definitivt mest effektive behandling av en senebetennelse er tid og ro. Med ro så menes det selvfølgelig ikke sengeleie :), men at man avstår fra den aktivitet som har ført til senebetennelsen. For det er som regel en eller annen bevegelse man har holdt på med for lenge eller for intenst, som har ført til en senebetennelse. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Treningsforum er Norges største side om trening og kosthold for alt om kraftsport, som bodybuilding, fitness, strongman og styrkeløft. Daglige artikler og oppdatert informasjon. Juel forteller at han stadig får inn pasienter som har fått diagnosen senebetennelse uten å ha det. Feildiagnosene er mange. Hvil underarm og håndledd på bordflaten.


Om det er på grunn av overanstrengelse, kommer gjerne symptomene snikende over flere uker, og man merker at noe foregår i den aktuelle senen. Vondt i underarmen. Det å ha vondt i underarmen og nærliggende strukturer (albue eller håndledd) kan være særdeles plagsomt. Et eksempel er muskelen Infraspinatus som sitter på skulderbladet. Dette er først og fremst en senebetennelse på utsiden av albuen som gir smerter ved bruk av datamus, men det kan også gi smerter ved annen fysisk belastning.


Et triggerpunkt i denne muskelen kan f. BELASTNING: Lange dager foran datamaskinen med ensformig belastning kan over tid føre til musearm, med påfølgende smerter. Enkle eksperttips for å unngå – og bli kvitt – musearm SMERTER FRA PC-BRUK: Flere er plaget med smerter i underarmen etter å ha sittet mye med PC. Behandling av senebetennelse i skulderen.

Det er derfor viktig å avslutte alle smerteprovoserende aktiviteter umiddelbart når man merker at symptomer på senebetennelse oppstår. Ofte får du nedsatt bevegelighet og det er vanlig å kjenne tydelig smerte når du belaster den irriterte senen. En senebetennelse starter ofte med øm muskulatur rundt leddet, området rundt senen kan bli hovent, varmt, rødt og smertefullt.


Begrepet senebetennelse har gått litt ut på dato. Jeg har hatt senebetennelse i den ene skulderen. Gikk lenge å håpte det skulle gå over av seg selv, men det gjorde det ikke Tilslutt kunne jeg nesten ikke bevege den eller løfte den. Brukte bare en hånd på jobben, og kjørte med en hånd.


Endte med mnd sykmelding i fullstendig ro, og kraftig tablettkur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg