mandag 27. april 2015

Jernmangel barn symptomer

Symptomer på jernmangel. Tegn på jernmangel hos eldre barn kan ofte være litt vanskelig å se. Det kan være vage og diffuse tegn som blant annet trøtthet, blek hu nedsatt matlyst og fysisk yteevne og hyppige infeksjoner, sier ernæringsekspert Bjelland Brunborg. Jernmangel påvises gjennom måling av lave verdier av blodprøven ferritin.


Også andre blodprøver kan bidra til diagnosen.

I unntakstilfelle stilles diagnosen ved mikroskopi av beinmargsutstryk. Det er usikkert om jernmangel alene kan gi symptomer , meningene om dette er delte blant fagfolk. Anemi grunnet jernmangel er vanlig og skyldes mangel på jern. Uten nok jern kan kroppen ikke produsere nok hemoglobin, proteinet som lar røde blodlegemer frakte oksygen. Kroppen klarer seg fint med tomme jernlagre i perioder, da den henter det jernet du trenger via kosten.


Men har du tomme jernlagre over ti er du i faresonen for å utvikle jernmangelanemi. Hvis neglene dine fliser seg opp, brekker veldig lett eller generelt virker svakere enn de pleier, så kan også det skyldes jernmangel.

Det samme om du plutselig mister mer hår enn du pleier. Det merkeligste symptomet på jernmangel , er nok kanskje endret farge på urinen. Det er ikke alltid like lett å vite hva som er normalt, eller hva som kan være skjulte tegn på jernmangel. Nedenfor forklarer Hjelkrem noen av de vanligste symptomene: 1. Høy puls og hjertebank. Dette er alvorlige symptomer som kan ha mange årsaker.


Det er sjelden at jernmangel -anemi er årsaken, med mindre det har oppstått en kraftig, akutt blødning med stort blodtap. Har fått råd med deg tidligere angående jernmangel hos guttene mine på og år. Eldstemann startet med 1mg jern i februar, og har gått på det kontinuerlig til midten av august (med noen få korte opphold i påvente av prøvesvar). Ferritinen har gått fra til nå 17. Men anemi kan også oppstå av andre grunner, for eksempel vitamin B-mangel, folsyremangel, sykdom i benmargen eller økt nedbrytning av blodet.


Jernmangelanemi kan forårsake et bredt spekter av symptomer , deriblant. Lurer du på om du har jernmangel ? Lær om vanlige symptomer ,. Noen har ikke et lager av jern i det hele tatt. En årsak til jernmangel er menstruasjonen.

Derfor vil mange kvinner føle seg trøtte og tiltaksløse. Det er flere måter å behandle en slik jernmangel på. Om det er en alvorlig jernmangel , er det viktig å oppsøke lege. Her kan man få jerntabletter, sprøyter eller drypp med jern. Hva er symptomene på jernmangel ? Det mest typiske symptomet på jernmangel er slapphet og energimangel.


Dette skyldes at jernet er viktig for oksygentransporten i blodet, og mangel på jern vil gjøre at dette blir mindre. Dersom utøveren har nedsatt arbeidskapasitet over en lengre periode, eller har andre symptomer på jernmangel , bør lege eller ernæringsfysiolog kontaktes for en utredning. Dette gjøres ved hjelp av en blodprøve, der funn av nivåer av jern i blodet som er lavere enn referanseverdiene vanligvis bekrefter en diagnose. Fastlegen kunne bekrefte mistanken og mente Pia drakk for mye melk.


Men Tina slo seg ikke til ro med denne beskjeden. Det var noe mer som ikke stemte. De visste jo hvordan det var å ha et barn med jernmangel , og dette var annerledes. Sykdom og symptomer – I løpet av en ukes tid ble hun plutselig mye dårligere. Et barn i vekst har bortimot samme behov for jern som en voksen mann, men spiser mindre og har betydelig større risiko for å få jernmangel enn voksne.


Utredningen for øvrig for å avdekke eventuell jernmangel som årsak til anemi er hovedsakelig basert på biokjemiske og hematologiske analyser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg