torsdag 30. april 2015

Gravid og høyt blodtrykk

Rask og trygg leveranse. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Gravid og høyt blodtrykk

Har du hatt normalt blodtrykk som blir høyt etter uke 2 sier vi at det har med svangerskapet å gjøre. Rundt 5-prosent av gravide kvinner vil kunne oppleve dette. Noen gravide kan utvikle et forbigående høyt blodtrykk i svangerskapet.


Vanligvis manifesterer høyt blodtrykk under graviditet seg i andre og tredje trimester hos kvinner som ikke lider av denne tilstanden, vanligvis etter uke 20. Dette kan være alvorlig. Den første er gestational hypertensjon, diagnostisert når en gravid kvinne utvikler høyt blodtrykk like før levering, uten andre symptomer.


Hei, jeg er gravid i uke nå. Var hos jordmor i dag og hun målte høyt blodtrykk. Jeg fikk Trandate, som jeg skulle begynne å ta i kveld. Har noen erfaringer med høyt blodtrykk så tidlig i svangerskapet og med blodtrykksenkende medisiner? Jeg leste at Trandate kan påvirke fosteret og er veldig fortvilet nå.


Når man er gravid er det først og fremst undertrykket man ser på når man vurdere risiko. De fleste merker ingen ubehag ved høyt blodtrykk. Hodepine, tretthet, svimmelhet og tendens til neseblødninger kan være symptomer, særlig ved svært høyt blodtrykk. For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger.


Ofte faller blodtrykket i første og andre trimester for igjen å stige mot slutten av svangerskapet. Ettersom mange kvinner ikke har målt blodtrykk før de ble gravide , kan det være vanskelig å vite om kvinnene egentlig har kronisk hypertensjon eller om det dreier seg om svangerskapshypertensjon. Høyt blodtrykk oppdages som oftest på en tilfeldig blodtrykkskontroll. Du kan ha høyt blodtrykk i flere år uten å merke noe til det.


Har noen av dere hatt høyt blodtrykk og blitt gravid ? Blodtrykk øker med alderen. Gått gravid med høyt bt? Er rundt år og har høyt bt. Er ikke gravid ennå, men håper.


Skal til lege i okt. Forskning av stipendiat Hilde Kristin Riise ved Institutt for global helse- og samfunnsmedisin kaster nytt lys på sammenhengen mellom høyt blodtrykk under svangerskapet og risiko for å få hjerte- og karsykdom. Nå venter familien barn nummer to. Lunde er gravid i 20. Men, ved hver graviditet har blodtrykket mitt synket så bra at jeg har kunne kutte ut medisinene helt.


Jeg har vært behandlet for høyt blodtrykk i år. Det anbefales som regel rikelig med hvile ved høyt blodtrykk under graviditet. Du vil bli sykemeldt, og tilbud om hyppigere undersøkelser hos legen blir også gitt. Behandling av alvorlig svangerskapsforgiftning. Ved alvorlig svangerskapsforgiftning må den gravide legges inn på sykehus for overvåkning.


Hvis blodtrykket blir for lavt blir blodforsyningen til viktige organer som hjerne, hjerte og nyrer utilstrekkelig. Da opptrer symptomer som slapphet og svimmelhet og i verste fall besvimelse. Veldig lavt blodtrykk kan være livstruende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg