torsdag 16. april 2015

Frossen torsk i ovn

Frossen torsk i ovn

Idens favorittfiskerett er bakt torsk i ovn. Kjapt, enkelt og minimalt med oppvask. Baker du frossen fisk i ovn blir den ferdig omtrent samtidig med grønnsakene. Tinte fiskestykker kan bli tørre og kjipe innen grønnsakene er klare, sier han.


Ulempen ved frossen fisk (og kjøtt) er at vannet (som finnes i kjøtt og fisk) ekspanderer ved frysing. Men, skaden kan minimaliseres ved noen enkle grep: Slik får du mest ut av frossen fisk. Her er en liste over fem metoder å lage frossen fisk på: 1. Fortsett å lese hvis du lurer på hvordan du kan koke eller steke torsk og annen fisk fra frossen tilstan om du vil få inspirasjon til fiskemiddagene eller er på jakt etter nye oppskrifter med fisk.


Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Her kan du bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet hvis du ikke har det som står i oppskriften. Og sausen, den velger du etter ønske. Torsk med brokkoli, gulrot og tomat er perfekt hverdagsmat. Med hvit saus og ost blir nok dette en familiefavoritt.


Fisk: Pensle torsken med sitron og olivenolje, dryss med salt og pepper. Om du skal tilberede frossen fisk, er det er best å tine den langsomt i kjøleskap. Da beholder den det meste av væsken og du får et saftigere sluttresultat. Skjellene på skinnet fjerner du enkelt ved å skrape med en gaffel eller en fiskeskrape. Skrap fra halen mot hodet.


Gjør det gjerne under vann, så slipper du at det spruter skjell rundt. Ta opp grønnsakene og hell fløten i buljongen. La det koke litt inn. Smak til med hvitvinseddik, timian, salt og pepper. Rør maizena ut i litt kaldt vann og jevn sausen til du synes den har passe konsistens.


Frossen torsk i ovn

For dere som ikke har tilgang til fersk fisk, er frossen fisk ett godt alternativ. Den frosne varianten er ofte bedre enn såkalt fersk fisk mange steder. Og når man skal leve litt sunt og prøve å vende bort fra kjøttdeig middagen, kan en enkel rett med frossen fisk være ett godt alternativ. Alltid forvarmet ovn om ikke annet er oppgitt. Forvarmet ovn gjør at du har god kontroll på steketid som igjen fører til et bra resultat.


Legg torskebitene i en ildfast form med litt olje. Krydre etter ønske. Torsken er ferdig når den flaker seg og er hvit i kjøttet. Direkte fra eget lager til lavpris. Kjøp Ovn hos WhiteAway.


Frossen torsk i ovn

Dinside har her samlet fem gode middagsforslag, alle laget med frossen torsk , som er rimelige og gode alternativer. Og med unntak av én av dem, skal du fint klare å mette en familie på fire for under hundrelappen. Les også hvilke dagligvarenyheter du nå får kjøpt i butikkene.


Frossen fisk er det mange som lager. Vi spiser omtrent kilo sjømat i året per mann i Norge. Det er syn men sant. Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske champ-poteter vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag! Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne.


Frossen torsk i ovn

Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting. Torsk i ovn oppskrift med kalorier, allergener og pris. Tomatsaus er minst like godt til fisk som til pasta, og torsken er i sitt ess i denne enkle, ovnsbakte familiefavoritten. Mye frossen fisk Vi spiser omtrent kilo sjømat i året per mann i Norge.


Stykker av saftig torsk i form med deilig tomatsaus tilberedt i ovn er flott hverdagsmat. Denne retten passer sammen med poteter, ris eller bulgur. Steker den for kort, er den rå inni, og venter du for lenge, blir den tørr.


Bruk steketermometer, råder Erik O. Storm som er kjøkkensjef hos Georg A. Nilsen, Oslos eldste fiskeforretning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg