onsdag 22. april 2015

Fiskemiddag til barn

Vil du då barna til å spise mer fisk? Prøv deg frem og se hva som blir barnas nye fiskefavoritt hjemme hos deg. Ikke fordi det er vanskelig å lage.


Fiskemiddag til barn

En av grunnene kan være at man ikke er flink nok til å gjøre fiskemåltidene spennende nok. Hvis du har barn som ikke er spesielt glad i fisk kan du prøve å lage fiskeretter som inneholder ingredienser du vet barna liker – som bacon, hjemmelaget potetstappe eller pasta. Ofte er det ikke mer som skal til for at barna begynner å like fisk. På Bondi Beach i Sydney ligger familiebedriften Bondi Surf Seafoods. Det er lang kø utenfor fiskebutikken og det er det en grunn til.


Her selger far og sønner de herligste retter med fersk sjømat. Her har vi samlet oppskrifter til gode fiskemiddager, slik at du lett kan finne nye ideer til sunne og gode middagsretter – uansett om du har fisket maten selv, eller trukket den opp fra ferskvare- eller frysedisken i butikken. Siden mulighetene er mange, har vi sortert forslagene. Bra godt brød byggeklosser bær bønner dessert dip, dressing, marinade dressing fisk fiskemiddag frokost glutenfri grillmat grønnsaker honning jul kake kylling lunsj marinade melkefri middag middagstips nøtter omega-salat sjokolade smarte byggeklosser smarte nytelser smart snacks smoothie. Når vi lager middag til barn vil vi at måltidet både skal være mettende, sunt og næringsrikt.


Dessuten er det viktig at det er noe som barna liker. Dersom barna ikke spiser maten, så hjelper det ikke om den er aldri så sunn. Rens og skjær opp grønnsakene. Fres dem i smør til de er blanke. Tilsett kraften eller liter vann og terninger fiskebuljong og kok suppen til grønnsakene er møre.


Visp inn crème fraîche, skjær fisken i terninger og la det hele trekke ytterligere noen minutter til fisken så vidt er kokt. Smak til med salt, pepper og friske urter. Oppskrifter på fisk og sjømat finner du her. De beste oppskriftene enten du ønsker enkel hverdagsmat eller retter som kan imponere når du skal ha gjester. Dessert til forrett Elna Høyer-Dahl (41), redigerer og mamma til Hedda (3) og Elise (6): Hvis barna maser om dessert, kan de like gjerne få den som forrett.


Så er vi ferdige med det. Jeg har allergibarn og må lage mye mat fra bunnen av. Forsåvidt greit nok siden jeg selv er mer glad i fiskefileter uten det usunne paneringsgreiene på.


Slipp barna inn på kjøkkenet og la dem hjelpe til med middagen og få smake på alt det spennende du har der. Men jeg føler vi går litt. Her finner du tips til barnevennlige middager som hele familien vil elske! Billig fiskemiddag.


Fiskemiddag til barn

Kom innom for en hyggelig matopplevels Er du blant dem som synes at det er mye jobb å lage fisk til middag? Velge frossen i stedet for fersk, det gjør det mye enklere og billigere å ha fiskemiddag - Å spise en fiskemiddag mer i uken, Fedon Lindberg har sendt oss noen sunne og billige oppskrifter fra sin bok Mat for bedre helse minutter siden, Xstrella skrev. Fisk, derimot, er kjappismat. Ihvertfall hvis man forholder seg til fiks ferdige fileter, som faktisk er det man stort sett får tak i hos de store kjedebutikkene. Jeg liker disse filetene, og kommer aldri til å skamme meg over at jeg foretrekker filetert fisk fremfor hel fisk eller skiver med skinn og bein.


Ikke minst når barna skal spise også. I fiskedisken hos MENY finner du middag til alle anledninger. Det tradisjonelle, og det litt mer spesielle.


Til stort selskap eller om du skal spise i ditt eget selskap. Du finner hele fiskemiddagen på ett ste og antall porsjoner er opp til deg. Nå har vi gjort det enda enklere å spise fisk oftere. Kunnskapen om tilstanden er begrenset fordi den i liten grad har vært gjenstand for omfattende forskning.


Først og fremst vil man gjennom kostråd fra ernæringsekspert forsøke å redusere inntaket av mattyper som inneholder mye av stoffer som i kroppen brytes ned til trimetylamin. Det finnes i dag ingen god behandling av tilstanden. Prøv ut nye måter å tilberede og servere fisken på.


Fiskemiddag til barn

Fisk er en fantastisk råvare som kan brukes til mye. Noe for enhver smak Du trenger ikke følge oppskriftene slavisk. Bytt ut noen ingredienser med det du vet barna liker. Noen elsker kylling og laks til middag, andre bare må ha pasta med kjøttboller. Resten er opp til deg - du vet selv best hva du og dine liker på pizzaen!


Lørdag - salviekoteletter med bønnesalat. Du kan selvsagt bruke vanlige svinekoteletter i stedet for nakkekoteletter til denne oppskriften. Bønner er et bra alternativ til poteter, ris og pasta, og fetaostdressingen tilfører en spennende smakspalett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg