torsdag 30. april 2015

Smarte gåter

Gåter som tester hjernen fører ofte til at folk forsøker såkalt lateralt resonnement. Gjennom historien har derfor flere gåter , som ser ut til å være tradisjonelle problemer, blitt utformet. Midt på et bord midt i et firkantet rom er det et kakestykke og i hvert sitt hjørne av rommet sitter det et troll, en heks, et spøkelse og en smart svenske. Hvilket tau kan du ikke dra i, og hvilken kopp kan du ikke drikke av? Her er gåter for barn som liker å gruble.


Se for deg følgende situasjon: Det er fem hus i fem ulike farger.

Ingen av eierne kommer fra samme land. Hver av dem har en foretrukken drikkevare, røyker hvert sitt merke sigarer, og har et kjæledyr. Det finnes utallige gåter hvor du må bruke hjernen for å løse dem, og her har vi samlet hjernetrim gåter som lar deg teste deg selv. Svaret er ikke alltid det du tror, så tenk deg godt om før du svarer.


Ekstra gøy er det når du vet svaret og skal spørre andre om de klarer å løse disse hjernetrim gåtene. Disse gåtene skal kunne løses ved å tenke logisk. Dette er en blanding av enkle og vanskelige.


Er du like smart som Einstein? Sjekk gåten som får alle til å gruble.

Albert Einstein mente at kun to prosent av jordens befolkning klarer denne gåten. En humoristisk gåte er et spørsmål med et svar som er ukjent eller vanskelig å finne. Subterms Nyeste humor. Trending Hot Delinger 10. Nedenfor finner du et stort utvalg gåter.


Del gåtene dine ved hjelp av skjemaet nedenfor, og vær med i trekningen av flotte premier hver måned. Fem gåter det nesten er flaut å ikke kunne løse Tar du det på strak arm. Vet ikke om dette er rette forumet for gåter menneh.


Men skriver to gåter her allikavel. Jeg har en inngang og to utganger. Når du har kommet inn inngangen og ut begge utgangene, da først er du inne. Og de mest populære blir raskt en viral hit.


Svarene finner dere nederst på siden. HEIS En mann bodde i 20. Hver morgen tok han heisen fra leiligheten sin og ned til utgangen i 1. Du er på et fremmed sted og skal finne matbutikken. Du går ned ei gate og kommer til et vegkryss. En veg går til høyre, den andre leder til venstre.


Her finner du linker til vitser og gåter.

Vitser er til for å spre glede. Sammen med Kaja Norengen, hjerneforsker og forfatter av boken Hjernen er stjernen har Møllers utviklet et treningsprogram for hjernen din! Litt av poenget med slike gåter er nemlig at de skal kunne ligge og romstere i bakhodet før du plutselig finner løsningen mens du sover eller tar buss. Vi har bevisst utelatt alle svarene.


Les vår artikkel om paradokser og se spennende tester på nett. Nå skal dere finne det ste hvor nyttårsfrokostvertene oppbevarer sin ved.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg