mandag 13. april 2015

Hjerte karsykdommer

Finn Hjerte Starter. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Hjerte - og karsykdommer oppstår i hjertet og i kroppens blodkar.


Hjerte karsykdommer

Tette blodårer er en vanlig årsak til mange hjerte - og kar sykdommer. Om hjerte - og karsykdommer. De hyppigste hjerte - og karsykdommene er hjertekrampe (angina pectoris), hjerteinfarkt, hjertesvikt og hjerneslag, og det er disse sykdommene som er omtalt her. Sykeligheten er i hovedsak knyttet til aterosklerose, en prosess som gir fettavleiring, innsnevring og tilstopping (blodpropp eller trombose) av blodåreveggen. To hyppige, alvorlige sykdommer i hjerte og kar med åreforkalkning som årsak er akutt hjerteinfarkt og akutt hjerneslag.


Er ikke en sykdom, men en definisjon på symptomer som kan øke faren for blant annet diabetes og hjerte - og karsykdommer. Metabolsk syndrom inkluderer forandringer som høyt blodtrykk, overvekt og høyt kolesterol. En person som har nære slektninger med hjerte - og karsykdommer , eller vet at nære slektninger har forhøyet kolesterol, bør søke råd hos lege.


Hjerte karsykdommer

Dette gjelder også hvis en selv har høyt blodtrykk eller diabetes. Legen vil da kontrollere kolesterolnivået og måle blodtrykket. For å forebygge at du får hjerte - og karsykdommer , kan du vurdere om du har noen av de nevnte risikofaktorene, og om du kan gjøre noe med dem. Jo flere risikofaktorer man har, jo større er risikoen for at man utvikler åreforkalkning.


Informasjon om hjerte - og karsykdommer på Helsenorge. Registeret inneholder også opplysninger om dødsårsaker for personer med hjerte - og karsykdommer. Helsekravene er utformet med spesifikke føringer for den enkelte tilstand som kan ha betydning for kjøreevnen.


Ved hjerte - og karsykdommer kan flere ulike tilstander være til stede samtidig. Ernæringsrådets kostråd (side 102) skriver følgende om mettet fett i kostholdet, karbohydrater og risiko for hjerte - og karsykdommer : “Det er usikkert om man ved å bytte ut mettede fettsyrer i kosten mot lett absorberbare karbohydrater vil få noen gunstig effekt på plasmalipider eller risiko for hjerte - og karsykdommer (29). Mye alkohol øker risiko for hjerte - og karsykdom. Et høyt, daglig alkoholinntak øker risikoen for hjerneslag betydelig. Et moderat inntak kan også øke risikoen for.


Kosthold som årsak til hjerte - og karsykdommer. Det er funnet en direkte sammenheng mellom kosthold og utvikling av hjerte - og karsykdommer , samt sammenmehng mellom kosthold og årsakene, eller risikofaktorene for hjerte - og karsykdommer som høyt kolestrerol og triglyserider, blodtrykk, diabetes og overvekt. Kostfiber er en type karbohydrater som det finnes mye av i grove kornprodukter, frukt og grønnsaker. Du må imidlertid huske at mengden mat du spiser er viktig uansett hvilken diett du følger.


Det gir en god metthetsfølelse og lite energi. Selv en sunn diett kan gjøre deg overvektig hvis du spiser for mye. Overvekt øker risikoen for høyt kolesterol, samt hjerte - og karsykdommer. For å oppnå en bedre livsstil er det viktig å mosjonere jevnlig.


Hjerte-karsykdommer omfatter sykdommer i hjertet og blodårene, for eksempel hjerteinfarkt, angina pectoris, claudiocatio intermittens (røykebein) og hjerneslag. Avleiring av kolesterol i blodårene er en sentral del av forløpet ved alle disse sykdommene. Karsykdommer er en fellesbetegnelse på sykdommer i blodårene, så vel arterier som vener.


Hjerte karsykdommer

Karsykdommer omfatter sykdomsprosesser som årebetennelser (arteritt, flebitt), aterosklerose og blodpropp, sjeldnere også svulster (angiom). Forskjellige typer hjerte -karsykdom. Det finnes mange hjerte-karsykdommer med forskjellige årsaker og risikoprofiler.


I Norge er hjerneslag, hjerteinfarkt, høyt blodtrykk, hjertesvikt og angina pectoris de vanligste. Vi kan vi tilby en grundig hjerteutredning med kort ventetid hos hjertespesialist. Demenslinjen er åpen mandag til fredag kl.


Hjertelinjen er åpen mandag til fredag kl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg