tirsdag 7. april 2015

Melke allergi

Hva er melkeallergi ? Kumelk er den vanlige årsaken, men melk fra sau, geit og andre pattedyr kan også forårsake en reaksjon. Når barnet begynner med kumelk, for eksempel i barnegrøt eller morsmelkstillegg, kan det reagere med symptomer som oppkast, diaré, magesmerter, hudutslett eller pustebesvær. Symptomer på melkeallergi Det er individuelt hvilke symptomer som oppstår ved melkeproteinallergi.


Det er ikke uvanlig at allergiske reaksjoner skjer i forbindelse med første møtet med morsmelkserstatning eller introduksjon av fast føde i spedbarnsalderen, da barnet kommer i direkte kontakt med allergenet. Ved melkeallergi må man kutte ut all melk.

Symptomer ved melkeallergi og melkeproteinallergi kan vise seg på mange forskjellige måter. Det er derfor viktig å finne symptomene med en gang. Les mer på kumelkallergi. Har du melkeallergi kan det være en utfordring å få nok av blant annet jod og kalsium. En del plantedrikker, for eksempel havredrikk og soyadrikk, er tilsatt kalsium, men ikke alle.


Kun noen få er tilsatt jod. Sjekk derfor hva den du bruker inneholder, og vurder sammen med legen din om du kanskje bør ta et kalsiumtilskudd. Vanlige reaksjoner ved melkeallergi er vondt i magen, diaré, oppkast, utslett og kløe.


Symptomene på melkeallergi kommer ofte hos barn i nyfødtperioden.

Hver gang kroppen får i seg melk utløses overreaksjonen (den allergiske reaksjonen). Småbarn (0-år) med melkeallergi , som ikke ammes, bør benytte en fullverdig melkeerstatning fra apotek. Det er flere forskjellige måter å ikke tåle melk på, og kostrådene for de ulike tilstandene er veldig forskjellige.


Her har vi samlet informasjon om både melkeallergi og laktoseintolleranse. Laktoseintoleranse kan være plagsomt og forvirrende. En gjennomgående misforståelse er at man blir nødt til å kutte ut alt av meieriprodukter. Melkeproteinallergi, ofte kalt melkeallergi , opptrer først og fremst hos spedbarn og i småbarnsalderen, og rammer rundt 1-. De aller fleste vokser det av seg med aldreren, og under voksne har denne matallergien.


I Norge har 2-prosent av befolkningen laktoseintoleranse hvor man primært reagerer på melkesukkeret, altså laktosen ifølge Tine. Dette er melkeproteinallergi. Allergi mot melkeproteiner og laktoseintoleranse er to forskjellige ting, og det er viktig å skille mellom dem.


Nettsiden er produsert av Nutricia Norge AS for å gi informasjon og kunnskap om melkeallergi. Melkeallergikere i må ha et kosthold helt uten melk. Ta alltid kontakt med helsepersonell hvis du har mistanke om at barnet ditt har melkeallergi. Nutricia støtter WHOs anbefaling om at morsmelk er den beste føden for spedbarnet.


Neocate og Pepticate er næringsmidler til spesielle medisinske formål. They are necessary for the site to work and can not be turned off. They are usually defined only in response to actions you perform that match a service request (setting your privacy preferences, logging in, filling forms, and so on).

Selv om 2-prosent får melkeallergi i løpet av livet, er det som regel. Små barn med melkeallergi utvikler ofte allergi mot andre typer matvarer, med egg, soya, appelsiner og peanøtter som de vanligste. En sammenheng mellom kumelkallergi og utvikling av inhalant allergi til for eksempel hun katt og støvmid er også påvist.


Ved avvenning fra morsmelk, er vanligvis kumelk den første matvaren som blir. Immunforsvaret oppfatter proteinene som fremmede og setter i gang flere reaksjoner i kroppen. Er du allergisk mot melkeprotein, skal du holde deg helt unna melkeprodukter. Dette kan resultere i plager som oppkast, diare og utsletter rundt munnen.


Melkeerstatningene likner på morsmelkerstatningene, men skiller seg fra dem ved å ha andre proteinkilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg