torsdag 16. april 2015

Gravid blødning

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Blødning og svangerskap hører ikke sammen. Blør du, skal du alltid ta det på alvor.


Gravid blødning

Svangerskapslengde og mengden blødning må vurderes. Småblødninger i form av litt rosa på papiret når du tørker deg, eller en liten dråpe i trusa, er vanlige og som regel ufarlige. Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av svangerskapet. To til tre av ti kvinner som føder til termin, har hatt blødning tidlig i svangerskapet. Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø.


Ved truende spontanabort skal legen kunne påvise at du fremdeles er gravid. Spontanabort Spontanabort deles inn i tidlige (før utgangen av uke 12) og sene (etter uke 12). Nesten alle spontanaborter er tidlige.


I de fleste tilfeller er blødninger tidlig i svangerskapet ufarlige, mens blødninger senere i svangerskapet alltid bør. Hvis en gravid blør fra skjeden, kan det har flere ulike årsaker. Jeg er gravid for andre gang, og har hatt blødninger i begynelsen av svangerskapene begge ganger.


Jeg har en datter på to år, og er gravid i uke nå. Så det kan fortsatt gå bra, selv om man har en blødning. Les også: For deg som vil bli gravid igjen etter abort. Mer sjeldne årsaker. Det kan bli en svært farlig situasjon, men forekommer kun i 1-prosent av alle svangerskap.


Gravid blødning

Om du blør i uke 1 eller er det grunn til å oppsøke lege for en nærmere undersøkelse. Kontakta vården även om blödningen är liten. Mindre blödning efter upprepade missfall.


Du bör kontakta en barnmorskemottagning eller en gynekologisk mottagning om du tidigare haft tre eller fler missfall. Det brukar inte vara bråttom. Stor blødning uten smerter, eller blødning blandet med koagler eller graviditetsprodukter, i første halvdel av svangerskapet. Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens, men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Det går an å være gravid selv om man har mensen, men det er sjeldent.


När en kvinna blir gravid ska det befruktade ägget fästas i livmoderns slemhinna. Då kan det uppstå en sparsam icke smärtsam blödning, en så kallad nidblödning eller implantations­blödning. Detta är innan kvinnan vet att hon är gravid , tre till fem dagar efter befruktningen, innan mensen uteblir, säger Ian Milsom.


Stedet der morkaken er festet i livmorveggen, blir alltid kontrollert ved den vanlige ultralydundersøkelsen rundt 18. Den gravide blir da alltid informert dersom morkaken har festet seg slik at det er fare for blødning eller er et hinder for at fødselen kan skje normalt. Stod endelig med positiv test i går- etter to år med prøving! Gleden er så stor at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg.


Gravid blødning

Men I dag blør jeg litt og har hatt vondt i korsryggen. Tidlig graviditet er. Oppstår det en smertefri blødning hos en gravid med kjent forliggende morkake skjønner man at det sannsynligvis skyldes den forliggende morkaken. Her vil fastlegen ikke gjennomføre underlivsundersøkelse, siden utstyret som brukes (spekulumet) kan forverre blødningen som selv uten at noen rører området kan bli alvorlig stor. Huff jeg kjenner følelsen.


Jeg var akkurat passert forrige helg da samme skjedde med meg. Hadde sex fredags kveld og blødde en del ettrr det. Kom en ny blødning lørdags kveld med litt koagulert blod i, som såklart gjorde mine bekymringer veldig store. Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn.


Jeg også er litt bekjymra for dette med blødning. Fikk testa meg og fant ut at jeg var gravid sist onsdag. Etter uteblitt mens og ømme bryster.


Begynte å blø senere samme dagen og ringte legekontoret for en time dagen etter. Gravide har lettblødende slimhinner og kan i forbindelse med samleie oppleve en lett, slimaktig blødning etterpå, forteller Kleven. Hvis morkaken er plassert langt nede mot livmorhalsen, kan det også føre til at man opplever små blødninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg