mandag 6. april 2015

Fisk til barn

Vil du då barna til å spise mer fisk ? Nå har vi samlet gode oppskrifter som er anbefalt av barn i alle aldre. Prøv deg frem og se hva som blir barnas nye fiskefavoritt hjemme hos deg. Det finnes imidlertid noen knep - og oppskrifter - som gjør fiskemiddagen langt lettere å svelge.


Ikke fordi det er vanskelig å lage. En av grunnene kan være at man ikke er flink nok til å gjøre fiskemåltidene spennende nok. Hvis du har barn som ikke er spesielt glad i fisk kan du prøve å lage fiskeretter som inneholder ingredienser du vet barna liker – som bacon, hjemmelaget potetstappe eller pasta. Ofte er det ikke mer som skal til for at barna begynner å like fisk.


Sundfør anbefaler også å involvere barna i matlagingen. Det de lager selv, smaker de ofte på med større iver. Har du også muligheten til å ta med barna på fisketur, slik at dere kan fiske middagen selv, er det flott. Hjemmelaget fiskegrateng er en ypperlig måte å få barn til å spise fisk på. Dette er en enkel og deilig makaroniform med strøkavring, hvit fisk og smakfull Norvegia-ostesaus.


Fisk til barn

Server gjerne med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør over. Enkle og gode fiskeoppskrifter: Få gode oppskrifter på fiskemiddager. Vi har samlet flere av våre fiskeoppskrifter for å gi deg inspirasjon til hvordan du kan få litt mer fisk inn i hverdagen.


Rens og skjær opp grønnsakene. Fres dem i smør til de er blanke. Tilsett kraften eller liter vann og terninger fiskebuljong og kok suppen til grønnsakene er møre. Visp inn crème fraîche, skjær fisken i terninger og la det hele trekke ytterligere noen minutter til fisken så vidt er kokt. Smak til med salt, pepper og friske urter.


Barna som fikk bestemme selv var mer positive til å spise fisk , enn barna som ikke fikk noe valg. Det tyder på at barn kan like fisk bedre om de får være med på å bestemme hva de skal ha. Hva med sushi eller en pokesalat? Fisk er lett og sunn mat. Ovnsbakt laks, hjemmelaget fiskegrateng eller fiskesuppe?


Her finner du middagstips med fisk som passer både voksne og barn. Oppskrifter på fisk og sjømat finner du her. De beste oppskriftene enten du ønsker enkel hverdagsmat eller retter som kan imponere når du skal ha gjester. Myndighetene anbefaler mer fisk til barn. Det er mange faktorer som spiller inn for at barn skal utvikle seg optimalt, og ikke alt er like lett å påvirke.


Fisk til barn

Det er like enkelt å ha fisk på brødskiva til frokost, som noe annet. Kronikk: Hvordan få barn til å spise mer fisk ? Kostholdsrådene anbefaler at barn og unge bør spise mer fisk. Men hvordan få det til ? Voksne må fremstå som positive rollemodeller for å motivere barna til å spise mer sjømat, skriver Siril Alm i denne kronikken. Når vi lager middag til barn vil vi at måltidet både skal være mettende, sunt og næringsrikt. Dessuten er det viktig at det er noe som barna liker.


Dersom barna ikke spiser maten, så hjelper det ikke om den er aldri så sunn. Det er mye lettere å få toåringene til å spise opp fisken sin, enn en femåring. Jo eldre de er, desto mer skeptiske blir de. Så det beste er å starte tidlig slik at barna blir vant til å spise fisk. Smitteeffekten er stor, men den går begge veier.


Fisk til barn

Mange barn spiser mer godteri enn fisk i løpet av en uke. Matlaging sammen, å la barnet være med å bestemme og en positiv innstilling til fisk kan bidra til at barna dine vil spise sjømat og ta med seg gode vaner livet gjennom. Hos XXL finner du fiskesett som er spesielt utviklet for å passe perfekt til forskjellige typer fiske , alt fra båtfiske og havfiske til komplette fluefiskesett. Ta med barna på fisketur og skap gode minner og naturglede! Vi har gode og solide fiskesett for barn og ungdom som er lett å bruke og håndtere.


Med denne indiske fiskegryta på bordet kommer barna til å juble over å få fisk til middag! Den er nemlig både mild og full av smak. Når du trenger en enkel og barnevennlig familiemiddag med fisk , bør du prøve Tinas indiske fiskegryte med mild karrisaus.


Vi har flera goda fiskrecept som barnen kommer att älska.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg