fredag 24. april 2015

Reker i lake gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Kan jeg spise reker i lake ? Har sett at noen skrev her inne at gravide burde holde seg unna reker og spesielt de som ikke er ferske. Jeg har spist reker i fiskesuppe, både ferske og sånne du kjøper i lake. Men både reker og kreps er da kokt. Hmm vet ikke jeg altså.


Da hadde du nok ikke ville spist dem. Før var det vanlig å ikke spise reker under graviditet og amming pga allergier. Man trodde det gikk an å forebygge allergier ved å unnlate å spise en del mat i svangerskapet. Dette har blitt tilbakevist av nyere forskning. Tror kanskje det er når man ammer man skal være forsiktig med reker.


I matvarer hvor Listeria kan vokse, som for eksempel røykelaks, skal man ikke nå grensen før etter utløpsdato. Er det matvarer hvor Listeria normalt ikke kan vokse, slik som reker i lake eller saltfisk, skal ikke grensen overskrides på noe tidspunkt. Det er viktig å ha kontroll på mengden listeriabakterier. Reker er trygt å spise, det var tidligere at man trodde at barna kunne bli mer allergiske om man spiste reker (og jordbær) når man er gravid eller ammende. Sjokolade blir varmebehandlet, så jeg vil tro at det er greit.


Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor. Ja, vi leste jo på pakken , men han argumenterte med at næring fra rekene forsvant ut i laken, mens jeg mente at hvis man skulle få noe næring fra reker bør man ikke velge reker i lake i det hele tatt, men ferske eller frosne fordi reker i lake er helt uten næring , at den er borte og at han har misforstått.


Følgende råd gjelder matlaging generelt, men som gravid bør du være ekstra opptatt av god hygiene: Vask hendene før du lager mat, før du spiser mat og mellom håndtering av ulike råvarer. Gravide bør være spesielt nøye med å vaske hendene etter å ha vært i kontakt med jor sand og dyr. Skyll alltid frukt, grønnsaker og bær.


Rask og trygg leveranse. Jeg hadde dilla på reker og spiste det minst tre dager i uka da jeg var gravid. Heldigvis er det ikke farlig. Men når det er sagt så var det jo sånn sett fint av han å si ifra, bare at han tok feil. Kunne jo være du stod der med spekemat og ikke visste.


Er jo nok av de som ikke får med seg forskjellige ting. Sv: Er reker farlig under svangereskapet? Gravide bør heller ikke spise påleggene Svolværpostei og Lofotpostei, som inneholder prosent fiskelever. Gravide kan spise alle typer fisk og skalldyr, bortsett fra: Blåkveite over kilo. Det er helt greit å spise reker mens man er gravid.


Pass bare på at lettfordervelig mat (som sjømat) kjøpes og spises på steder med god hygiene. Noen babyer (som ammes) reagerer hvis mor spiser reker , det må man bare prøve seg frem med. Når man har åpnet en vanlig plastboks med reker i lake - hvor lenge er rekene da holdbare? Er de fortsatt holdbare til den datoen som står på lokket eller bør de spises innen f. Det står ingenting om dette på boksen som jeg fant i kjøleskapet nå.


Den har sikkert vært åpen i 2-uk. Fakta om Reker , i lake , avrent. Det er den røde dypvannsreka som fangstes og omsettes hos oss. Skagerrak og til dels i Nordsjøen blir det trålet etter reker med mindre reketrålere.


Bytter kjønn etter 3-år fra hann til hunn. Det finns og tigerreker eller kongereker som benyttes mye i mat fra østen. Disse er større enn våre reker. Reker har lavt innhold av fett og inneholder en rekke vitaminer og mineralstoffer. De kan imidlertid ha et nokså høyt innhold av salt.


Kokte reker inneholder g salt per 1g, mens reker i lake kan inneholde det dobbelte. SALTBOMBE: Reker i lake er verstingen når det kommer til saltinnhol og bør derfor ikke spises for ofte. Foto: Viktor - Fotolia Vis mer. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen.


Bortsett fra folat (folinsyre) som alle gravide anbefales å ta både før de blir gravide og i svangerskapets første tre måneder, finnes det ingen generelle råd for bruk av kosttilskudd. Mange gravide har behov for tilskudd av D-vitamin, jern og jo avhengig av kostholdet og jernlagre tidlig i svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg