tirsdag 7. april 2015

Rehabilitering hjerneslag

Rehabilitering i en tidlig fase er av stor betydning for langtidsprosessen. Les mer om retten til rehabilitering her. De fleste kommer hjem igjen etter behandlingen i en slagenhet.


En del har behov for fortsatt rehabilitering i regi av kommunehelsetjenesten eller i samarbeid mellom spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten. Organisering av sykehusbehandlingen ved akutt hjerneslag.

Mange av de som overlever et hjerneslag , vil derfor trenge rehabilitering , og mange vil være avhengige av hjelp og støtte av andre mennesker og av samfunnet. Et hjerneslag kan gi forskjellige funksjonsutfall avhengig av hvor i hjernen skaden inntreffer og hvor omfattende blødningen eller infarktet er. Behandling og rehabilitering etter hjerneslag.


For at skaden skal bli minst mulig ved hjerneslag , er det viktig at du får tidlig behandling og rehabilitering. Målet med rehabiliteringen er at man skal bli så uavhengig som mulig. Hjerneslag er en fellesbetegnelse for hjerneinfarkt og hjerneblødning. Forskning viser at tidlig og aktiv rehabilitering øker sjansene for å gjenvinne tapte funksjoner.


Slagrehabilitering generelt.

Hva som er den mest ideelle form for slagrehabilitering er ikke avklart, men det er behov for god motivasjon kombinert med tilstrekkelig mengde, intensitet og varighet av treningen. Utgangs­punkt var de Nasjonale faglige retningslinjene for behandling og rehabilitering etter hjerneslag (1) og samhandlingsreformen (2). Reformens målsetting er at man skal gi helsehjelp på beste effektive omsorgsnivå, som betyr tidlig intervensjon, rehabilitering , å utsette funksjonsnedsettelser og begrense opphold i institusjon. Her lærer du deg de vanligste symptomene på hjerneslag , også kalt slag eller hjerneinfarkt.


Ved mistanke om hjerneslag skal du ringe 1umiddelbart. De aller fleste pasientene ( ) skrives ut til hjemmet med ulik grad av hjelpe- og støttetiltak. De resterende pasientene skrives i all hovedsak ut til oppfølgende rehabiliteringsinstitusjoner.


For hveVi tilbyr rehabilitering av hjerneslag og traumatisk hjerneskade. Senrehabilitering: Intensiv trening lengre ute i pasientforløpet, kronisk fase. Derfor jobber vi i Unicare med at faglig god og korrekt rehabilitering blir igangsatt så raskt som mulig hos våre pasienter. VIL HA GJENNOMGANG: Organisasjoner for slagrammede ber Riksrevisjonen foreta en større, systematisk undersøkelse av norsk hjerneslag - rehabilitering og oppfølging av slagrammede.


Brukere som har hatt utfall i en lengre. Etter akuttbehandlingen er det viktig å starte rehabilitering tidlig. Det er stor variasjon i. Dårlig syn forsinker rehabilitering , reduserer livskvaliteten og øker risikoen for fall, depresjon eller fatigue.


Unicare Jeløy er en del av spesialhelsetjenesten i helse Sør-Øst.

Hyppigheten av nye hjerneslag i befolkningen er avtagende, men på grunn av en stadig eldre befolkning, vil antallet hjerneslag øke markert i årene fremover. Svein Andersen har i flere å holdt foredrag om rehabilitering etter hjerneslag. Han har blant annet forelest ved høgskolene i Hedmark, Oslo, Ålesund og Rogaland. Han har vært benyttet som foredragsholder på studiefag innen sykepleie, fysioterapi, samt videregående studie i rehabilitering.


Dette er hjerneslag - tverrprofesjonell behandling, rehabilitering og kunnskapsutvikling. Hensikten med dette studiet er å styrke det enkelte helsepersonells samt de ulike helseprofesjonenes kompetanse i og motivasjon for å arbeide med mennesker rammet av hjerneslag i alle faser av sykdommen. Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering (AFR) gir pasienter og pårørende tverrfaglig støtte til å mestre eget liv gjennom utredning, behandling og rehabilitering. Hvilke aktiviteter er viktige for deg?


Introduksjon til pakkeforløp hjerneslag (fase - rehabilitering og oppfølging) Generelt om hjerneslag Hvert år rammes ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg