torsdag 23. april 2015

Hostesaft gravid

På denne siden finner du vanlige stilte spørsmål om graviditet som vi har fått inn til våre farmasøyter i Spør Apotek 1. Still gjerne et nytt spørsmål til oss i skjemaet på siden dersom du ikke finner svaret du er ute etter. Mot tørrhoste er Noskapin i praksis det eneste reseptfrie alternativet. Solvipect inneholder alkohol, men i små mengder. Spørsmål RELIS har mottatt en henvendelse om hvilken hostemedisin man bør foretrekke til behandling av gravide. Svar Tilsvarende spørsmål har tidligere vært behandlet ved RELIS (2) og svenske legemiddelinformasjonssentre (3-6).


Gravid av hostesaft. Lena og Kjell hadde nesten gitt opp å få barn da de forsøkte hostesaft. Men så kom Viktor til verden. Deretter kom Julia og Johan. Aktiv ingrediens - Combinations.


Du kan ta hostesaft , men forsiktig bruk. Er du usikker så er det bare å høre med dem. Ble gravid , men mistet dessverre mnd på vei. Ble ikke gravid denne første pp etter MA, så nå skal jeg begynne på hostesaft igjen - men man trenger ikke gå på det i lengre periode, det holder at man begynner ett par dager før EL og frem til dagen etter EL.


Valg av hostemedisin alltid bør tilpasses årsaken til hosten. Ved bruk av hostesaft mot tørrhoste dempes hosterefleksen, og du får kanskje ikke hostet opp alt slimet. Preparatet går over i morsmelk, og det er ikke avklart om barn som ammes kan påvirkes. Hvordan hosta har du da? Slimhoste eller tørrhoste?


Viktig og vite for gjør vondt værre å ta hostesaft for tørrhoste hvis du har slimhoste! Dette legemidlet inneholder 2mg sorbitol per ml. Sorbitol er en kilde til fruktose.


Hvis legen din har fortalt deg at du (eller barnet ditt) har en intoleranse overfor noen sukkertyper, eller du har fått diagnosen medfødt fruktoseintoleranse, en sjelden arvelig sykdom, som gjør at du ikke kan bryte ned fruktose, må du snakke med legen din før du (eller barnet ditt) tar eller mottar. Hostesaft kan hjelpe for å bli gravid. En kvinne har sendt oss et kjerringråd hvor hun sier at slimløsende hostesaft hjalp henne, ikke mindre enn to ganger, for å bli gravid.


Hun forteller at hun hadde lest det i et ukeblad. Dette prøvde hun like før eggløsning og er nå en lykkelig mor til to. Det sies at det slimløsende midelet gjør deg mer spermievennlig, om det er en tilfeldighet at noen blir gravide etter de har prøvd med hostesaft eller om det var derfor, vet jeg ikke. Legemidlet demper hosten ved at hosterefleksen hemmes.


For å lindre hoste og andre forkjølelsesplager kan du også bruke Dekadin. Dette er sugetabletter som lindrer vond hals samtidig som den smaker godt. Hadde pp uten klaff, men da på denne 5pp klaffet det.


Brukte solvipect hostesaft forrige gang jeg prøvde å bli gravid og da satt spira og han er nå år. Det klaffet begge de mnd jeg tok i bruk solvipect, så jeg har trua;-)). Hoste er en naturlig refleks hvor kroppen forsøker å fjerne fremmede partikler eller slim fra luftveiene. Forkjølelse er den vanligste årsaken til at vi hoster.


Blir helt utslitt og reiste på Kiwi for å handle hostesaft ! Sitter nå her med Bisolvon foran meg og leser at det ikke har vist noen skadelig virkning på fosteret under graviditet. Sv: Bisolvon for å bli gravid ? Jeg hoster så forferdelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg