onsdag 15. april 2015

Depresjoner

Han foreslo at tre faktorer ligger bak depresjoner : en triade av negative tanker som består av kognitive feilslutninger om seg selv, verden, og ens egen fremti tilbakevendende mønstre av depressiv tenkning (eller skjemaer), og forvrengt bearbeiding av informasjon. Det finnes ulike typer depresjoner. Denne informasjonen handler om depressive episoder og tilbakevendende, depressive episoder. På fagspråket heter det klinisk depresjon. Vi vet ikke helt sikkert hvorfor noen blir deprimerte, men en depresjon er knyttet til endringer i hvordan hjernen fungerer.


En god selvfølelse er viktig i arbeidet med å forebygge depresjoner.

Det samme gjelder fysisk aktivitet. Om Rådet for psykisk. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Legemidler benyttes ved moderate og alvorlige depresjoner som har vart en tid eller som stadig vender tilbake. En type samtalebehandling er såkalt kognitiv behandling der pasienten lærer å bli bevisst på og ta tak i sine negative tankestrømmer. Forekomsten antas å ha økt i moderne tid.


Risikoen for å utvikle en behandlingstrengende depresjon en eller annen gang i livet er anslått til rundt prosent for kvinner og vel prosent for menn. Hvordan overvinne depresjon – tips.

Selv om å overvinne depresjon hverken er lett eller raskt gjort, er det langt i fra umulig. Denne artikkelen gir deg tips og teknikker for hvordan komme ut av den depressive tilstanden. Den som er deprimert, har ofte lav selvfølelse og svært lite håp på egne vegne. Pasienten tror ikke at man vil kunne bli bedre. Bekreft at du skjønner at det er en tung situasjon.


Forklar at det er et uttrykk for depresjonen å kjenne det sånn, og at depresjoner alltid går over. Ved milde depresjoner skal behandleren, for eksempel fastlegen, først tilby rådgivning og psykologiske tiltak. Ved behandling av moderat til alvorlig depresjon kan flere former for psykoterapi være til hjelp.


Personer med vedvarende depresjon har ofte også angstproblemer, både i form av panikkanfall og bekymringsangst. Ved slike bipolare depresjoner ser man vanligvis og psykiske lidelser i slekta, mange av kvinnene har migrene, og symptomene på depresjon er ofte mildere på kvelden. Periodisk tvangsmessig grubling eller tvangshandlinger forekommer også oftere ved slike bipolare depresjoner. Hjernen er sammensatt av millioner av nerveceller som er forbundet med hverandre og som kalles nevroner. For at en person skal kunne tenke, bevege seg eller føle, må disse nevronene kommunisere med hverandre.


Det gjør de ved å sende og motta kjemiske beskjeder kalt nevrotransmittere. Når en nevrotransmitter frigjøres fra et nevron, passerer den over en smal spalte kalt synapse og binder. Ved lette depresjoner kan samtaleterapi være tilstrekkelig.


Medisinsk behandling: Antidepressiver er legemidler som kan normalisere symptomerne ved en depresjon, og de brukes særlig til å behandle moderate og alvorlige depresjoner. Depresjoner arter seg på forskjellig vis.

Mange vil kun ha én behandlingstrengende episode med depresjon i løpet av livet, men over halvparten av de som har hatt en depresjon vil oppleve en eller flere episoder senere i livet. I klinisk virksomhet møter man sjelden en deprim. Nytt liv etter rus, angst og depresjoner : Slik går det med =Kaffe-gjengen. Flere av dem slet daglig med rus, angst og depresjoner og det var lenge siden de hadde hatt en vanlig jobb.


Såkalt elektrostimulering eller ECT benyttes ved alvorlig depresjon. Behandling med legemidler vil i tillegg til samtaleterapi være aktuelt for mange pasienter med depresjon. NASJONALE RETNINGSLINJER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg