tirsdag 12. august 2014

Svangerskap uke 18

Følg graviditeten uke for uke. Magen fra uke til uke. Nervene i hjernen utvikles og gjør det mulig for fosteret å vri på seg, snu seg, sprelle, sparke og slå. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. I uke , og vil du nå sannsynligvis kjenne at fosteret beveger seg.


Svangerskap uke 18

Vekten din kan ha økt med tre til seks kilo og magen vil være større. Gravid uke – Fostrets utvikling. Barnets utvikling går fort og du kjenner sikkert at det bobler og pirrer i magen.


I begynnelsen kan det være vanskelig å avgjøre om du bare er sulten, har spist noe du ikke tåler eller om det faktisk er barnet i magen du kjenner. Når du er gravid i uke dannes barnets tenner og håret begynner å gro på hodet. I uke er barnet nesten centimeter langt fra hode til sete.


Rundt denne uka er det tid for den ordinære ultralyden. Kanskje skal du nå få se omrisset av din sprellende baby for aller første gang. Sjansen er stor for at dere også kan se kjønnet nå. Babyen veier nå rundt 2gram og er cirka centimeter lang. På dette tidspunktet kan kroppsvekten din ha økt med tre til seks kilo, og magen er naturlig nok synlig større.


Frem til uke produseres fostervannet bare av mor, men nå hjelper også fosteret til gjennom urinen det produserer. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Nå er magen blitt så stor at den kan legge en demper på mange aktiviteter. Husk at du alltid kan spørre jordmor eller lege om det er aktiviteter du er usikker på om egner seg for deg nå. Fosteret ligger godt beskyttet av livmor og fostervann. Dette kalles termindato.


Termindatoen er likevel bare en estimert fødedag, et normalt svangerskap varierer fra til uker. Føder man før uke regnes det som prematur fødsel, etter uker regnes som overtidig. Det er uker og dager igjen til din termin, torsdag 29.


I dag er det onsdag 27. Bare to uker og en dag til jeg har gått hallveis fullført svangerskap ! DET er ikke verst bare det, synes tiden rett og slett bare har flyget unna. Med første barn kjente jeg først smertene etter fødsel.


Nå er jeg i uke og kjenner smertene allerede nå, de er ikke like intense og hyppige, men dog. Smertene kan beskrives som en brennende og stikkende smerte. Til sambo har jeg beskrevet det som at noen stikker meg i puppen med en lang nål. Uke 0-2: Man regner første dag av siste menstruasjon som starten på et svangerskap , selv om eggløsningen finner sted først to uker senere.


For kvinner som tidligere har hatt foster med AV-bokk er risiko for at det skjer igjen - i nye svangerskap. Du trenger ikke forklare deg for noen. Et godt råd er bare å si: Takk, jeg skal huske det.


Husk at de aller fleste mener det bare vel, og de er glade for din skyll.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg