torsdag 21. august 2014

Behandling tennisalbue

Behandling hjelper ikke mot tennisalbue. Det bare tapper lommeboka. Etter å ha brukt mange tusen kroner på fysioterapi og prøvd alt som anbefales i denne artikkelen er resultatet null forbedring.


Tennisalbue går ofte over av seg selv dersom tilstrekkelig hvile og avlastning tillates. Ofte holder det med en kortere hvileperiode der man avstår fra aktiviteten som forårsaket skaden i utgangspunktet. Med mindre du trenger en god hånd i en spesiell situasjon, da kan kortison hjelpe på kort sikt.

Tennisalbue er en tålmodighetsprøve, men man kan trygt avvente behandlingen, sier Olaussen. Treningsprogrammet starter med lett belastning, som gradvis økes til tung belastning utover i programmet. For den siste tredelen, som fortsatt hadde plager etter et år, var behovet for tilleggsbehandling og sykemelding stort. Fysioterapi alene ga ikke bedre effekt enn avventende (ingen) behandling. Langt de fleste tilfeller går over med det man kaller konservativ behandling , det vil si behandling uten operasjon.


Ved langvarige symptomer på tross av konservativ behandling , vil noen kirurger velge å operere. Hvordan behandles sykdommen? Hva er tennisalbue ? Ved overbelastning av albuen kan det oppstå skade av senene rundt albueleddet.

Tennisalbue blir vanligvis bedre av seg selv, men behandling kan fremskynde bedringen. Armen bør avlastes de første seks ukene. Snakk gjerne med legen din hvis du har et arbeide som gjør dette vanskelig. Har du ondt i albuen?


Test dig selv - se videoen med gode øvelser mod albuesmerter. Eller book tid i dag til behandling. Studien viste at akutt tennisalbue er en tilstand hvor to tredeler av pasientene blir bra i løpet av ett år – uansett behandling.


Hos omtrent prosent av de som får tennisalbue vil symptomene gå bort i løpet av et år, og ofte raskere med rett behandling. Mange blir bra uten behandling. Ny forskning viser at trening og konservativ behandling bør forsøkes i minst ett år før kirurgi vurderes.


Tøyning er noe av det viktigste. En av de kanskje enkleste øvelsene man kan gjøre er å bevege håndflaten opp og ned. Andre fraråder operation, da resultaterne ofte er.


Typisk sett vil behandling av tennisalbue og andre smerter i albuen kunne bestå av leddkorrigering (i albuen, nakke, skulder og brystrygg), triggerpunktbehandling, dry needling, øvelser og kinesiotape. For å få det mest optimale resultatet ved behandling tennisalbue , er det også viktig å ha et godt betennelsesdempende kosthold. Eksentriske øvelser blir derfor ofte brukt i behandling og opptrening av tennisalbue.


Her følger noen enkle øvelser for som kan bidra til optimal tilheling og forebygge at smertene forbundet med tennisalbue (lateral epikondylitt) vender tilbake: Eksentrisk underarmsbøy Hold en manual i den ene hånden. Langtidsvirkningen av en slik behandling er omdiskuterte og antas i verste fall til å kunne føre til skader. Måske har du en Tennisalbue , Musearm eller en Golfalbue?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg