fredag 1. august 2014

Bronkitt og trening

Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå.

Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud. Få 1dagers åpent kjøp, og gratis bytte av varen.


Finn alt du trenger av treningstøy, treningsutstyr, sunn smartmat og kosttilskudd. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene?


Kjøp Trening på nett.

Akutt bronkitt er en forbigående infeksjon i slimhinnene i luftrøret og bronkiene. Det vanligste kjennetegn er vond hoste. Det naturlige forløpet av en akutt bronkitt har en varighet på dager, mer enn dobbelt så lenge som folk flest tror. Kanskje kan denne informasjonen bidra til å redusere forskrivningen av antibiotika ved akutt bronkitt.


Det er også vanlig med tung pust ved fysisk anstrengelse, for eksempel ved trening. Mange vil føle at den generelle fysiske formen forverres ved en bronkitt. LES OGSÅ: Tørrhoste og slimhoste - rådene som hjelper.


Hvorvidt bronkitt er smittsomt eller ikke, kommer an på årsaken, og om det er akutt eller kronisk bronkitt. Hoste og sårhet i brystet er kjennetegn på denne sykdommen. Man har gjerne tørrhoste uten at det kommer noe opp når man hoster, sier hun.


Som oftest skyldes bronkitt et virus. Definisjonsmessig har man akutt bronkitt dersom man hoster mer enn fem dager som beskrevet over, sier Svein Høegh Henrichsen, spesialist i allmennsmedisin. Velse kan bidra til å redusere noen av symptomene på bronkitt , men det er faktorer å vurdere, for eksempel tilstandstilstanden. Men kan folk med bronkitt trene uten å gjøre tilstanden verre?


Noen bronkittsymptomer kan forverres ved trening. Jeg er en jente på år som etter en mnd med hoste har fått påvist bronkitt.

Jeg har ingen andre symptomer og har ikke hatt feber. Jeg startet en ti-dagers penicillinkur i går, og lurer på om jeg kan trene underveis. Alt dette forklarer symptomene ved bronkitt : Hoste dag og natt, med eller uten slimproduksjon, tungpust, sårhet, lett feber og eventuelt piping i luftveiene (legen må ofte lytte over lungene for å finne ut av dette).


Slimløsende og ikke minst mye vanndrikking kan lette på slimingen og astmamedisin kan også forsøkes dersom man er tungpustet. Unntaksvis kan antibiotikabehandling av akutt bronkitt være aktuelt, for eksempel hos enkelte eldre og skrøpelige pasienter som har kroniske helseplager. Antibiotika har ingen vesentlig effekt på varighet av hosten. På tross av denne kunnskapen om dårlig effekt av antibiotika ved akutt bronkitt , er det mange som behandles med antibiotika. Om man er uheldig kan man få en akutt bakteriell bronkitt , eller en bakterieinfeksjon i tillegg til den opprinnelige virusinfeksjonen.


Det sistnevnte er kjent som en superinfeksjon, og årsaken til dette er at virus skader cellene i luftveiene og dermed gjør det lettere for bakterier å feste seg. Mestring av hverdagen gjennom fokus på trening og kosthol er en viktig del av behandlingen. Regelmessig fysisk aktivitet har en positiv effekt på sykdommen.


Mange tror det er farlig å trene, men jevnlig trening gir en bedret funksjonsevne og livskvalitet hos pasienter med kols, uansett alder og sykdomsgrad. Stort utvalg og rask levering! I og med at bronkitt ofte skyldes virus, er det ikke alltid nødvendig å behandle det med antibiotika. Du kan klare deg med å drikke rikelig, holde deg varm og tørr, og eventuelt ta hostestillende tabletter eller mikstur. Har du mye farvet oppspytt og feber, vil nok de fleste leger forskrive antibiotika for sikkerhets skyld.


Tilstanden går ofte over av seg selv etter noen uker, men noen trenger legebehandling. Legen sa det var rikelig med slim p begge sider (da han lyttet p). Jeg var hos legen i dag og fikk pvist bronkitt. Tette luftveier, tung pung pust og blokkerende slim.


Ved bronkitt er slimet i tillegg betent ofte gult eller grønt, noe som er vanlig ved luftveisinfeksjoner. DETTE ER RDENE : Om du har feber, br du ikke trene. Var hos legen på onsdag, og fikk diagnosen bronkitt. Bronkitt er sjelden bakteriell, og CRP p burde. Nå har det gått flere dager og jeg blir ikke bedre.


Har ikke energi til å gjøre noe annet enn å ligge i senga. Til og med det å skrive på telefon er slitsomt. Hostanfallene blir heller ikke mindre, og jeg har hodepine. Lungebetennelse (pneumoni) forårsakes av en infeksjon i lungene med bakterier eller virus. De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust.


Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg