fredag 29. august 2014

Blødning under svangerskap

Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker. Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av svangerskapet. To til tre av ti kvinner som føder til termin, har hatt blødning tidlig i svangerskapet.


Blødning under svangerskap

Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø. Blør du, skal du alltid ta det på alvor. Svangerskapslengde og mengden blødning må vurderes.


Småblødninger i form av litt rosa på papiret når du tørker deg, eller en liten dråpe i trusa, er vanlige og som regel ufarlige. Rester av svangerskapet kan da ofte ses som klumper og hinnerester i blodet. Men det betyr ikke alltid at slike abnormiteter kan skade barnet, selv om det absolutt er en bekymring for de fleste gravide kvinner. Imidlertid er det fra ulike hold pekt på at det finnes muligheter for kvalitetsforbedring av svangerskaps-, fødsels- og nyfødtomsorgen også i Norge.


Da jeg var ca uker på veg, fikk jeg en voldsom spontan blødning. Det fosset ut blo samme om jeg sto eller lå. Det kom også ut knyttnevestore koagler. Jeg var sikker på at jeg hadde mistet barnet, og dro til lege dagen etterpå. Jeg ble sendt til sykehuset for ultralyd og eventuell utskrapning.


Det er ikke uvanlig å oppleve en liten blødning , gjerne tidlig i svangerskapet. Mange opplever det og som oftest er det helt ufarlig, men mange blir redde, sier Cecilia Kleven, jordmor ved Oslo jordmor og kvinnesenter, til Lommelegen. Så mange som en fjerdedel opplever en liten blødning. Har noen av dere opplevd blødning under graviditeten? Da var det bare såvidt antydning på papiret etter dobesøk.


Blødning under svangerskap

Har hørt at dette er vanlig så bekymret meg ikke så veldig mye. Fikk en liten stikker i meg da jeg i natt oppdaget at vannet i doet var farget rødt etter dobesøk. Stor blødning uten smerter, eller blødning blandet med koagler eller graviditetsprodukter, i første halvdel av svangerskapet.


Ved truende spontanabort er det blødning og moderate smerter i underlivet. Legen vil se at livmorhalsen er lukket, og blødningen er vanligvis liten. Livmoren er riktig størrelse i forhold til svangerskapslengden. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Det kan være en liten, ufarlig blødning , eller det kan være noe langt mer alvorlig som kreft i livmorhalsen, abort, svangerskap utenfor livmoren eller foranliggende morkake. Bekkenleddsmerter kommer som en følge av normale fysiologiske prosesser under svangerskap og oppleves av ca. For noen vil det føre til betydelige smerter og nedsatt funksjon.


De fleste blir symptomfrie i løpet av 2–måneder etter fødsel. Under rapporterer problemer lenge etter fødsel. Informasjon om menstruasjon, blødningsforstyrrelser, svangerskap og svangerskapsavbrudd. Kvinner uten prevensjon.


Hvis hun ikke bruker prevensjon, og heller ikke ønsker å starte med dette, kan hun bruke medikamentet Primolut-N, som inneholder gestagenet noretisteron. Begynner ofte innen uker etter uteblitt menstruasjon og forsvinner hos de fleste senest i uke 16– 20. Det kan være flere årsaker til at du begynner å blø sent i svangerskapet, og ofte finner en ikke noen klar årsak til at en blødning oppstår.


Jeg er vel uker på vei ca og har stort sett siden sist mens hatt brunlig utflod. Nå har den brunlige utfloden økt (føler jeg).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg