onsdag 6. august 2014

Magesjau symptomer

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Diaré Hva er diaré? Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare, magesmerter og feber.


Magesjau symptomer

Nøyaktig hvilken bakterie, virus eller parasitt som er årsaken til omgangssyken, påvises sjelden. Løs, ofte vanntynn og hyppig avføring er det vanligste symptomet. Hyppighet er dels avhengig av inntak av mat og drikke. Oppkast og magesmerter er vanlig, det samme er tørste.


Urinen kan bli svært konsentrert og derved mørk, fordi væsketapet gjør deg uttørret (dehydrert). Væsketap og uttørring er det farligste ved diaré. Nedenfor følger en del symptomer på forskjellige lidelser hos katt, men denne oversikten er ikke noen erstatning for å oppsøke veterinær dersom du merker at noe er galt med katten din. Den er bare ment som en oversikt over sykdomssymptomer som kan opptre hos katter, og hva grunnen til disse symptomene kan være. Fra tid til annen kan du oppleve diaré.


Det er store individuelle variasjoner i avføringsmønstre, men avføring som er hyppigere, tynnere eller løsere enn vanlig – i den grad at det er et problem – vil være en nyttig definisjon. Omgangssyke skyldes en virusinfeksjon i tarmen, og er svært smittsomt. For å unngå smitte av omgangssyken er det viktig med god håndhygiene.


Symptomer på cøliaki. Det kan være vanskelig å finne sikre kjennetegn på at man har sykdommen. Pasienter med falciparummalaria kan derfor få alvorlige symptomer fra en rekke organer. Mest fryktet er hjerneaffeksjon (cerebral malaria), som kan føre til blant annet kramper og bevisstløshet. Dette er en meget alvorlig tilstand som ubehandlet, og ofte tross behandling, fører til døden.


Det er lite som er så ubehagelig som en skikkelig magesjau. Det løpe i skytteltrafikk mellom do og bøtte er lite festlig, men heldigvis varer det sjelden så lenge. Vanlige symptomer på omgangssyke. Norovirus - Viruset gir klassiske omgangssyke- symptomer : Kvalme, oppkast, vondt i magen, smerter i musklene, diar og feber. I vr del av verden er det den mest vanlige rsaken til disse symptomene.


A comparison of symptom prevalence in far advanced cancer, AIDS. Når det opptrer magesjau i barnehagen, vet en ikke hva slags smittestoff det dreier seg om. Hvis du tror det er omgangssyken - 24. Det er viktig å foreta hyppig håndvask og rengjøring og desinfisering av stellebord og leker. Hvilke symptomer skal man se etter?


Først og fremst må man se etter blodig diaré og generelt dårlig allmenntilstand hos barnet. Da skal barnet straks tas til lege og det er svært viktig at legene tar urinprøve for å se om det er noe funn i urinen. Blodig diaré kombinert med dårlig allmenntilstand fører til innleggelse, sier Rønning.


Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. VRE kan spres forholdsvis lett i helseinstitusjoner, og pasienter og personell kan bli kolonisert med bakteriene i tarmen uten at de får symptomer. Du har typisk flere av følgende symptomer : Hodepine.


Manglende appetitt. Føler deg trøtt og svak. Du kan ha tørr hoste og sover urolig. Du fryser og har kuldegysninger. Magen er urolig, enten med oppkast eller diaré.


Grundige artikler om sykdommer, lidelser og andre helserelaterte tema – samt interaktiv symptomsjekker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg