onsdag 6. august 2014

Kan gravide spise sopp

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Kan gravide spise rå egg? Hvorfor skal gravide bare spise fersk røkelaks? Stemmer det at gravide ikke bør spise fisk?


Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort.

SOPP : Sopp fra enkelte områder kan inneholde radioaktiv forurensing etter Tsjernobyl-ulykken. Kosthold for gravide. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Så langt som jeg har lest meg til så skal vi ikke spise villtvoksende sopp pga radioaktivitet som henger igjen fra ulykken.


Ellers dyrkes jo shampingnong stort sett innendørs og burde ikke være noe problem. Har lest en eller annen plass at den bør varmebehandles, ellers litt øket kreftfare. De sier heller ingenting om at soppen må være stekt eller tilberedt på annen måte.

Det er med andre ord bare å spise iveg! Også gjelder såklart for gravide som alle andre at en ikke skal spise sopp en er usikker på. Champignon fra butikken burde altså gå bra. Som gravid bør man heller ikke spise fiskelever, krabbeinnmat fra skallet (hvitt krabbekjøtt i klør og skallhus er trygt) eller eksotiske fisker som hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk (tunfisk på boks er trygt).


På grunn av forurensning etter Tsjernobylulykken kan matvarer fra enkelte områder i Norge - blant annet reinkjøtt, vilt, ferskvannsfisk, sopp og ville bær - fortsatt inneholde noe radioaktivitet. Det finnes flere restriksjoner – blant annet når det gjelder selvfangst, sopp , egg og bær. Les også: Trygt å spise buffetmat i utlandet? Tørket frukt kan inneholde muggsopp, og små barn bør derfor ikke spise for mye rosiner eller tørket frukt.


Gravide bør ikke få i seg mer enn 40. Soppinfeksjon og fdsel Babyverden Forum heller fde litt fr termin enn plages med sopp i all evighet. Samtidig må gravide unngå meieriprodukter som er laget på upasteurisert melk.


Rå eller kokt sopp. Er det trygt å spise sopp under svangerskapet? Betyr det egentlig uansett hvilken type du spiser? Sannsynligvis den eneste typen sopp gravide bør unngå er rå, magi og giftige sopper.


Så kjente hun sneipen.

Nå er hun bekymret for om fosteret kan ha blitt skadd. EKKELT: Sneipen Linda tygde, er ca. Men dette gjelder bare Buskeru Opplan Trøndelag og sørlige deler av Nordland.


Spekemat kan være problematisk for gravide både med tanke på bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat, med mindre den er varmebehandlet godt. Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg