torsdag 7. august 2014

Rødflammet hud barn

Elveblest: Områder med rødflammet , hevet hud som vanligvis klør. Utslettet kan oppstå og bli borte i løpet av få timer. Om barnet er plaget, kan legen gi kortvarig behandling med allergimedisin. Varmeutslett, miliaria, er ikke noe som bare forekommer hos spedbarn.


Selv om det er mest vanlig hos spedbarn, så forekommer varmeutslett hos opptil en tredel av voksne som lever i tropisk klima, og det kan sjenere enhver i varmt, fuktig vær. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling.


Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Kløende utslett er vanligvis ufarlig. Når man klør seg på utslettet så kan kløen bli verre, da irritasjonen vil bli forverret. Man bør unngå såpe og bruke fuktighetskremer som er nøytrale. Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet, særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene.


Ved aktiv sykdom kan det også komme små røde hevelser, kviselignende utslett og synlige blodkar. Les mer på Apotek 1. De vanligste symptomene på rosacea er tilbakevendende rødflammet hud i ansiktet og et kviselignende utslett. Rødheten forverres ofte av sollys. Prikking, stikking og ubehagelig varmefølelse i huden er også typisk, og rødming er et vanlig problem. Ved elveblest får barnet områder med rødflammet , hevet hud som vanligvis klør.


Arr er noe som oppstår etter skader på huden. Huden i et arr er mindre elastisk enn normal hud og er også svakere. Arr modnes over en periode på 1-år.


Utslett i ansiktet er den vanligste årsaken til konsultasjon hos våre hudleger. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Tørr hud skyldes ofte alder eller faktorer som langvarig bruk av aircondition, tørr luft på grunn av fyring om vinteren, og at man vasker seg, dusjer eller bader for mye. Andre årsaker til at hunden klør er hudsykdommer og utslett. Rosen skyldes bakterier, vanligvis gruppe A streptokokker (GAS).


Det er en lang rekke ulike årsaker. Bakteriene trenger gjennom syk eller skadet hud og skaper en infeksjon i de øvre hudlagene. Mange ulike tilstander øker risikoen for å utvikle rosen, blant annet sår og sprekker i huden fra skader, kutt, operasjoner og insektsbitt.


Det kommer ofte hos de minste barna, særlig i bleieområdet og under armene, der hud møter hud , ifølge barnelege Camilla Moger. Mot dette utslettet brukes egne soppmidler. Bleieutslett: Dette er hudirritasjon på grunn av fuktighet og gnisning mot bleier og klær.


Sørg for at barnets hud får lufttørke ordentlig når du skifter bleie. Grensen for hvor rødmen går er veldig tydelig, og legen har her dessuten merket grenseovergangen mot frisk hud med tusj slik at det skal være enklere å avgjøre om rødmen har gått på eller avtatt ved neste kontroll. Har rødmen gått på, altså bredt seg forbi tusjmerkene, så må man vurdere å øke dosen eller skifte ut antibiotikaen. Barn kan få utslett av mange ting.


Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft. Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Hva er årsaken til rød hud på føtter og ankler? De mulige årsakene til rød hud på føtter og ankler er varierte. Diagnose vil avhenge av om rødhet er også kløende eller sår, hoven eller varm å ta på, enhetlig eller flekkete, og om det er andre ledsagende symptomer.


Jeg har veldig hvit hud i utgangspunktet, og ser at jeg er mindre plaget av dette når jeg er litt mer gylden (kan ikke si brun!! ) i huden om sommeren. Hvis huden skaller av, så får kroppen nemlig altfor lite væske, og det er et tydelit tegn på at du er dehydrert. Det kan være et skjult tegn på diabetes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg