onsdag 6. august 2014

Smerter mellom brystene

Mange er redde for at dette kan være symptomer på kreft, men undersøkelser viser at smerter i brystene bare helt unntaksvis er symptomer på kreft. Brystveggsmerter eller interkostalmyalgi betegner en tilstand med smerter fra muskulaturen (myalgi) som ligger mellom ribbena (interkostal). Plagene fører ofte til konsultasjoner i allmennpraksis. Ofte er et ukorrekt sugetak hos barnet hovedgrunn til smerter.


Smerter mellom brystene

Dersom kvinnen ikke mottar faglig god veiledning og får rettet opp i dette, vil det kunne føre til skader, traumer og sår på brystknoppen. Ribbensbrudd gir også brystsmerter, og det vil da vanligvis være sterk ømhet svarende til bruddstedet og smerter samme sted ved forsøk på klemme sammen brystkassen. Ved disse tilstandene vil det ofte være sammenheng mellom smertene og bevegelser av brystkassen, som for eksempel dype åndedrag. Brystbrann sånn som sure oppstøt, sviende smerter værst i mageregionen som lindres ved matinntak spesielt melk og som forverres ved fremoverbøyning,kan også føre til brystsmerter.


Akutte smerter er vanlig etter løft, vridninger, whiplash, slag eller fall. For noen dager siden begynte jeg å få stadig smerter mellom brystmuskulaturen. Liksom rett under brystet på midten. Det er ubehagelige smerter som stadig kommer og går.


Det er normalt at brystene føles ømme til bestemte tider, slik som rett før menstruasjon og tidlig i graviditeten. Jeg hadde de før også. Dette skyldes normale hormonforandringer i kroppen.


Du kan søke hjelp hos lege dersom smertene går ut over livskvaliteten. Det finnes to hovedtyper av smerter. Mitt spm er om dette er riktig. En betennelsestilstand i området der ribbena festes i brystbenet (Tietze syndrom) fører ofte til smerter i brystet.


Denne kan oppleves som diffus til svært intens. Et ryggproblem i brystryggen vil kunne gi denne type smerte. Vi har alle naturlig nok stor respekt for brystsmerter av frykt for hjerteproblemer. Smerter mellom skulderbladene. Uansett hva som er årsaken, er det viktig å oppsøke lege for å få en tilstrekkelig diagnose og finne ut om det er noe alvorlig.


Eksperter merket at pasienter med diagnosen brystkreft ofte rapporterte smerter i den øvre delen av ryggen mellom skulderbladene, før andre symptomer på sykdommen oppstod. Det er veldig viktig å være oppmerksom på at noen typer kreftsvulster ofte utvikles dypt inne i brystvevet, noe som forårsakersmerter i ryggen eller ribben. Denne nettsiden er ment som informasjon fra Spafo Norge om det å leve med kronisk sykdom som spondyloartritt. Den erstatter ikke legens råd om hvordan din diagnose bør behandles, men gir deg mer kunnskap så du kan ha en god dialog med legen om din situasjon. Ustabil angina pectoris eller hjerteinfarkt.


Kan gi plutselig dyspné, takypné, respirasjonsavhengige brystsmerter og hoste. Eventuelt hemoptyse. Det er imidlertid vanligvis ikke et ledende klinisk syndrom og er lett differensiert.


Kilden til smerte er parietal pleura. Brystsmerter kan være ledsaget av bryst hevelse, skarp, brennende, eller en kjedelig eller verkende følelse i brystet, samt smerter , tetthet, og fylde. Ikke-sykliske smerter synes å gå over av seg selv oftere enn sykliske smerter.


Stikkende smerter mellom brystene Noen som har opplevd eller vet hva dette kan være, fikk plutselig i dag stikkende smerter mellom brystet. Dette gjelder for smerter og vondter over hele kroppen, ikke bare ryggsmerter som så mange tror. Hvis du ikke tar smertesignalene på alvor kan det føre til langvarig problematikk, og du risikerer at vondtet blir kronisk.


Naturlig nok så er det en forskjell på ømhet og vondt – de fleste av oss kan skille mellom disse to.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg