mandag 4. august 2014

Hjelper mot forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her!


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Er det virus så hjelper det ikke med antibiotika, sier han.

Hvordan bli kvitt forkjølelsen? Selv om det ikke finnes noen behandling for forkjølelse , er det mulig å forebygge og lindre symptomer. Branæs har noen råd du kan prøve ut dersom du har behov for smertelindring ved forkjølelse eller influensa.


SUNN FORNUFT: Hvis immunsystemet er svekket grunnet stress, lite søvn, mangel på vitamin D eller andre viktige næringsstoffer er risikoen større for å bli. Enkelte pasienter påstår hardnakket at det hjalp med antibiotika mot de samme symptomene sist de fikk det, men da har enten legen stilt feil diagnose (at det var lungebetennelse og ikke forkjølelse ) eller forkjølelsen gikk over av seg selv akkurat i det tidsrommet man startet antibiotikaen, sier han. Det er som oftest et virus som er årsaken til disse infeksjonene og det betyr at antibiotika ikke hjelper.


Men hvilken behandling kan man få? Og hva hjelper best for hvem?

Det er vanlig å anbefale paracetamol (Paracet) og ibuprofen (Ibux) mot feber og smerte. Jeg har aldri sett noe forskning som sier at det hjelper mot forkjølelse , men hvis man får i seg noe godt, vil man kanskje føle seg litt bedre etterpå. LES OGSÅ: Nei, du kan ikke legge til ti prosent på speedometeret. Det finnes ingen kur mot forkjølelse.


Antibiotika hjelper ikke mot virus. Ved bruk av antibiotika mot forkjølelse , er det altså ingen effekt utover eventuelle bivirkninger av medisinen. Forkjølelse går over av seg selv i løpet av noen dager. Vi blir aldri helt immune mot forkjølelse fordi forkjølelsesvirusene endrer seg ofte. Heldigvis finnes det gode råd og produkter som kan hjelpe mot plagene.


Ingefær hevdes å hjelpe mot blant annet kvalme, forkjølelse , influensa, giktsmerter og morgenkvalme. Ved sår hals kan du for eksempel la en bit ingefær trekke i teen - eller. Da er det godt å vite at det finnes hjelp mot problemet. Er du forkjølet eller prøver du bare å finne hjelp mot forkjølelse for en annen. Da har du kommet til riktig nettsted.


Les mer om forkjølelse. Mat mot forkjølelse. Fet fisk og tran: Fet fisk bidrar med omega vitamin protein, kalium og selen.


I tillegg bør du ta tran hver dag, som et ekstra tilskud sier Nordstrand.

Slipp skallet fra sitronene ned i glasset og tilsett kokende vann i tillegg til en teskje organisk, rå honning. Honning styrker immunforsvaret og kan hjelpe mot både sår hals og hoste. For å åpne bihulene kan du puste inn dampen fra drikken, eller du kan drikke to eller tre kopper om dagen for å bekjempe bakterier.


Slimhoste kan behandles med slimløsende legemidler som Bisolvon eller Solvipect, som gjør slimet lettere å hoste opp. Det er ikke bevist at hostesaft leger hosten. C-vitamin hjelper neppe mot forkjølelse.


Likevel er det mange som sverger til dem, og synes det hjelper , sier farmasøyt Hilde Ariansen. Vær snill med deg selv Det siste og viktigste rådet ved forkjølelse er å gjøre opplevelsen så hyggelig som mulig. Du vil antageligvis hoste og snørre deg gjennom de nærmeste dagene i sengen, så det er like greit å legge til rette for at det blir litt hyggelig. Et gammelt godt råd mot forkjølelse og hoste er å tygge varme tyttebær. Eller ha på alkoholholdig aftershave eller eddik for å tørke ut munnsåret.


Honning er bakteriedrepende og kan være en redning mot munnsår. Hadde det vært slik at noe faktisk virket mot forkjølelse , altså at noen kunne selge det som kurerer kanskje verdens vanligste sykdom, så hadde vedkommende blitt meget suksessfull. Ivareta immunforsvaret. Men det er faktisk noe du kan gjøre for å minske risikoen noe for å bli forkjølet. Hva hjelper mot influensa og forkjølelse ? Vinterens infeksjoner kan være nådeløse, og det er lite å gjøre for å slippe unna.


Først og fremst – drikk væske regelmessig. Det lindrer irritasjon i svelget og gjør slimet lettere å hoste opp. Sukkerfrie halstabletter og -pastiller kan brukes for å lindre sår hals, og er praktisk hvis man er på farten eller ikke har drikke for hånden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg