fredag 22. august 2014

Blodsukkerverdier diabetes

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Blodsukkermåling gir bedre innsikt i din diabetes. Ved å lære deg egenmåling av blodsukker kan du få bedre innsikt i egen sykdom, få hjelp til bedre regulering og dermed redusere risikoen for komplikasjoner.

Forebygging av høyt blodsukker Den beste forebyggingen består i en god og regelmessig blodsukkerkontroll. Insulin trengs for at cellene skal ta opp næring. Når man har diabetes , og blodsukkeret er forhøyet, er det viktig at få en behandling, så blodsukkeret igjen blir så nært normalt som mulig.


Det primære mål i behandlingen er simpelthen å holde blodsukkeret stabilt. Et nesten normalt blodsukker minsker risikoen betydelig for å utvikle andre sykdommer med tiden. Sykehusinnleggelse er oftest ikke nødvendig for en person med insulinbehandlet diabetes som klarner raskt opp etter tilførsel av karbohydrater eller bruk av Glucagonsprøyte.


Ved alvorlig hypoglykemi hos personer med diabetes type som bruker blodsukkersenkende tabletter bør lege kontaktes uansett fordi faren for tilbakefall er stor. Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type LADA, MODY og generell informasjon om diabetes.

Høyt blodsukker ved diabetes type kan føre til endringer i netthinnen. Ubehandlet kan dette føre til synstap og til slutt blindhet. På bakgrunn av det vi vet i dag er blodsukkeret av avgjørende betydning for om sykdommen skal påvirke helsetilstanden på kort og lang sikt.


Ved insulinmangel klarer ikke cellene i kroppen å ta opp sukker fra blodet og blodsukkeret stiger. Her kan du lese mer om sykdommen og hvordan den behandles. Ordet diabetes kommer fra gammelgresk διαβαίνειν diabainein , å gå gjennom, via latin diabētēs , og viser til den økte urinutskillelsen sykdommen fører til.


Når sykdommen oppdages, så baseres jo diagnosen på at det måles forhøyede blodsukkerverdier , eller hyperglykemi. Alvorlig høyt blodsukker med økt surhet i blodet er imidlertid en tilstand som ses nesten bare blant personer med diabetes type 1. Leste nettopp at mellom ca. Har målt mye blodsukkeret en periode og fant ut at for meg var det kornprodukter blodsukkeret steg mest på, dvs. Personer som har sykdommen diabetes har et unormalt høyt blodsukkernivå. Dette skyldes at de har for lite av hormonet insulin som er viktig for blodsukkerregulering.


Når en diabetiker har lavt blodsukker, oppstår såkalt føling. Det innebærer sterk sultfølelse og gir også skjelvinger. Diabetisk øyesykdom (retinopati) er en sykdom som spesifikt forårsakes av forhøyede blodsukkerverdier ved diabetes.


I tillegg ses andre øyesykdommer som grå og grønn stær hos pasienter med diabetes.

Hvordan får man diabetisk øyesykdom? Har du diabetes , må du følge med på blodsukkeret ditt dersom du opplever stress, har feber eller annen sykdom. Bruker du insulin, må dosene ofte økes. For lavt blodsukker betyr ifølge Helsenorge. Når man har symptomer på for lavt blodsukker kalles det føling.


Diabetes og blodsukker ved sykdom og stress. Føling er vanlig for personer med diabetes som tar insulin. Dette er fordi det kan være utfordrende å regulere sykdommen.


Noen pasienter har andre behandlingsmål etter avtale med lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg