torsdag 28. august 2014

Spedbarn vondt i magen

BABY MED VONDT I MAGEN : Nyfødte, spedbarn og større babyer får ofte vondt i magen , men hvorvidt gjelder årsaker og lindring, florerer det mange myter. Har du spedbarn med vondt i magen ? Dette kan du prøve. Her er de vanligste, samt rådene du trenger for å lindre babyens smerte.


At barnet har spist for mye eller for lite mat.

Luft i magen , for spedbarn kan kolikk være en årsak. Psykiske årsaker som for eksempel stress. Forstoppelse eller diaré. Urinveisinfeksjoner. Laktoseintoleranse. Spedbarn - er det kolikk? EKSPERT: Barnelege Jenny Ringnes Vis mer.

Særlig hos de minste barna kan det være vanlig med smerter i magen. Smerter i øvre del av magen kan være refluks. Anonymforumet er felles for Barn i magen og Din baby. Husk at ikke alle har samme takhøyde når det kommer til ironi og sarkasme. Vi ber dere derfor om å tenke dere litt om før dere poster og svarer.


Jeg har møtt mange barn som fremstår som veldig dårlige, der barnet utvilsomt er preget av smerte. Barnet spiller ikke, det har vondt i magen , sier lege Helene Helgeland. Hos større barn og barn som får morsmelkerstatning kan bløtgjørende avføringsmidler forsøkes i en periode dersom kostomlegging og andre forebyggende tiltak ikke er nok. Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen. Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen , og de kan raskt endre lokalisasjon.


Du kan også oppleve press i magen. Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt. På legespråket foretrekkes betegnelsen funksjonell dyspepsi eller non-ulcus dyspepsi (NUD = ikke-magesår plager i øvre del av magen ). Funksjonell betyr at plagene ikke skyldes sykdom i noen organer (ikke-organiske plager), og dyspepsi betyr smerter og ubehag i øvre del av magen. Var på kontroll hos jordmor i dag, hun klemte ganske hardt på magen min, for å finne livmortappen (tror jeg det var).


Og i hele dag har jeg hatt småvondt fra navlen og nedover.

Kan det ha noe med at hun klemte hardt? Er det isåfall normalt? Dersom vondt i magen skyldes en infeksjonssykdom, kan man regne med at barnet oftest har feber.


Slike infeksjonssykdommer kan enten være det som kalles omgangssyke, farangitt eller gastroenteritt, og de skyldes som regel virusinfeksjoner. De kjennetegnes av kvalme, oppkast og diarre eller løs mage og følges gjerne av ubehag eller smerter i. Har ei lita jenta på uker som er plutselig urolig og plaget med luft i magen. Til en såpass stor grad at hun sover urolig men ikke gråter en masse.


Noen tips til hva det kan være og hva man kan gjøre med det? Vet det kan være noe jeg spiser. Gode råd til hvordan jeg finner ut av spesifikt hva?


Bær henne (lettest når du står) slik at hun ligge på din arm med hennes mage mot armen din og hodet mot din albue. Gutten min ligger så godt sånn når han har vondt i magen. Kan være sjokolade, kaffe, brus, sterk mat (taco, osv), appelsin. Vondt i magen , men når bør du kontakte lege? Vi kan alle ha vondt i magen , men når trenger man egentlig å ringe legen?


Plages du av løs mage ? Magesmerter kommer ofte i tak og varierer i intensitet. Luft kan være fryktelig vondt , men er ikke farlig i seg selv. Hvor gjør det vondt ? Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg