fredag 1. august 2014

Henvisning til psykolog

Henvisning til psykolog

For at du skal få dekt utgifter, må psykologen ha avtale om driftstilskot med eit regionalt helseføretak. Du kan finne ut om psykologen har fått driftstilskot, ved å spørje psykologen direkte eller gå til nettstaden til det regionale helseføretaket du høyrer til. Dersom du går til ein psykolog utan driftstilskot, må du betale alle.


Henvisning til psykolog

Hva bør en henvisning fra psykoneholde? Hvilke skjemaer trenger jeg å fylle ut? Her gir vi deg litt praktisk informasjon om reformen. En psykolog kan også hjelpe deg dersom du opplever at du strever og har behov for å drøfte dette med noen du kan ha tillit til.


Har aldri hatt behov for det før, så jeg vet ikke helt hvordan det fungerer. Psykologer får rett til å henvise til spesialister. Det går fram av et forslag regjeringen la fram 13.


Med Venstres og Kristelig folkepartis støtte er dermed en mangeårig kamp for et mer pasientvennlige og effektivt helsevesen kronet med seier. Ingen problemer er for små eller for ubetydelige, så lenge det oppleves som et problem for deg. Du kan også søke psykolog fordi du ønsker hjelp til å bli bedre kjent med deg selv og forstå deg selv bedre, uten at du har psykiske problem.


Egenandelen er 3kr per time. Det finnes også andre offentlige psykologer kalt avtalespesialister. Henvisning til personer, der er omfattet af kategori og (incestofre m.fl., personer med let til moderat depression over år, samt personer der lider af let til moderat angst, herunder OCD) kan ske uden tidsgrænserne. Der kan højst ydes tilskud til konsultationer pr.


Henvisning til psykolog

En henvisning giver ret til max. Henvisningen gælder stadig, selv om du skifter psykolog i forløbet. Hvis du skifter psykolog. Når man har betalt nok egenandel hos psykolog , lege eller sykehus, har en rett til frikort. Kan jeg komme til psykolog uten å gå gjennom fastlegen?


Hvordan går jeg frem for å få henvisning til psykolog ? Jeg gråter uten å vite hvorfor. Tror ikke psykolog vil hjelpe. Jeg har det helt forferdelig.


Henvisning til psykolog

Du spør om du kan snakke med en psykolog på telefon, videre. Er du helseaktør som skal inngå avtale med Helfo? Da bruker du vår veiviser og legger inn alle opplysninger i Altinn via veiviseren.


Kommuner, helseforetak, kurssenter, forsikringsselskap og enkelte andre virksomheter kan sende blant annet refusjonskrav til Helfo via Altinn (dette gjelder krav som ikke kan sendes via Norsk Helsenett). Gikk til lege for to år siden og fikk henvisning til psykolog. Fikk med en liste over psykologer , og begynte å ringe.


Ringte mange, men kom bare til tlfsvarer der det ikke passet å legge igjen beskjed om ny behandling. Begynte å skrive brev, men fikk bare avslag i posten etter noen dager. Må man ha henvisning til psykolog Skal du til en psykolog via det offentlige, så er svaret ja. Du må da innom din fastlege og legen vil vurdere om du har behov for en psykolog. Når du blir henvist, kan det ta flere måneder før du får time.


Dette er hovedgrunnen til at mange velger å gå til en privat psykolog. Du trenger i utgangspunktet ingen henvisning fra lege. Du vil først få en gratis registreringssamtale.


Barn og ungdom under år og pasienter med frikort, betaler ikke egenandel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg