torsdag 14. august 2014

Perfekt nyttårsmiddag

På nyttårsaften vil jeg gjerne ha tid til å være sosial med de rundt meg, og da passer denne gryten perfekt , skriver Anita på bloggen sin. Hvert år når vi nærmer oss desember, starter de fleste planleggingen av nyttårsfeiringen og starten på det nye året. Noen er besatt av hvordan de skal kle seg og hvor de skal feire overgangen til nytt år.


For en innbitt feinschmecker som meg og sikkert for mange av dere som leser dette, er det kun én ting som er viktig – hva skal vi spise? Fordi vi ønsker å tilberede et måltid som. At nyttårsmaten skal skinne litt ekstra, betyr ikke at den må være vanskelig å lage.

God planlegging er nøkkelen til suksess. Til små, intime nyttårsselskaper kan man gripe muligheten til å servere et gourmetmåltid med utsøkte råvarer og mange retter. Har du stor interesse for mat, lidenskap for råvarene og elsker å arrangere “det gode måltid” er denne siste dagen i året som en drømmedag å regne.


Nyttårsmiddagen er festmiddagen over alle festmiddager. Her finner du tips til bordpynten og forrett, hovedrett og dessert til nyttårsmiddagen, i tillegg til ferdige nyttårsmenyer med tre retter og oppskrift på kalkun. Den perfekte sjokoladefondanten er så herlig rå i midten at sjokoladen renner litt ut når du setter skjeen i den.


Får du til det, er det lite som smaker bedre. Fikk denne servert av min søster på nyttårsaften, den er fantastisk!

Som de ungarerne vi er hadde hun selvfølgelig syvdoblet mengden røkt paprika og det smakte himmelsk #128540; takk for en perfekt nyttårsmiddag ! Velger du kalkun har du et supert utgangspunkt for en smakfull nyttårsmiddag. Her får du tips til både steking, tilbehør, saus og stuffing. Og ikke minst en litt sunnere Waldorfsalat. Disse vinene passer perfekt til nyttårsmiddagen. Foto: Illustrasjonsfoto) Ristede kamskjell med aspargesbønner og appelsinsaus.


Samtykke fra cookies. Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Det er også en perfekt anledning for å tilberede en festmeny som består av flere retter. Denne kvelden starter med å servere gjestene champagne eller musserende i glasset sammen med litt enkel fingermat.


La gjestene mingle litt rundt og senke skuldrene før dere setter dere til bords for å innta herremåltidet. Dersom du ikke vet hvordan du åpner kamskjell, be dem gjøre det for deg på Fisketorget. Tørk av kamskjellet rett før du steiker det i en varm panne med mye smaks­nøytral olje.


Og da vil vi ha noe ekstra godt på bordet, slik som denne treretters menyen med kamskjell til forrett, biff og hummer til hovedrett og søte bær i champagne-sabayonne til dessert. Men det er ikke alltid like lett å steke kalkun. Det er rett og slett en utfordring å få perfekt stekt bryst og lår samtidig uten at det eller andre blir tørt.


I denne oppskriften bruker vi et urtesmør som legges inn under skinnet til kalkunen, før vi pakker inn hele kalkunen med bacon.

Hel kalkun er maten for de store anledninger, og skal du servere helstekt kalkun til nyttårsmiddagen kan det være årets siste og kanskje tøffeste utfordring. Det er nesten umulig å lykkes med å steke hel fugl, og kalkun er ikke på noen måte et unntak – snarere tvert imot, sier Godts matansvarlig Jon Krog Pedersen. På lappen kan du skrive: Dette er en perfekt vin til kveldens nyttårsmiddag Berens mener man skal ha god vin på nyttårsaften, men ikke så dyr at interessen for vinen overgår festlighetene. Det er lett å lage, deilig å spise og passer perfekt til sprudlende bobler på nyttårskvelden.


Ikke inviter til senere enn. For mange er det nyttårsmiddag , mens andre har det på julaften. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Du må ikke kaste kalkunens innmat! Den er perfekt å lage kraft av, og kan brukes til en god saus, forklarer Steve Westerby produktutvikler i Nortura.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg