fredag 22. august 2014

Infeksjon i lungene

Infeksjon i lungene

Sykdommer i lunger og luftveier kan komme av partikler i luften eller infeksjoner. Det finnes en rekke behandlinger som hjelper. Lungebetennelse (pneumoni) forårsakes av en infeksjon i lungene med bakterier eller virus. De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust.


Infeksjon i lungene

Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske. Lungevevet vil si lungeblærene (alveolene), der den livsviktige transporten av oksygen fra luft til blod foregår. Når lungevevet blir betent, kan det bli tyngre å puste. Denne infeksjonen kan også føre til utslett som vises på den berørte person?


En annen type infeksjon kalles histoplasmose, og det vanligvis forårsaker symptomer som er litt forskjellig fra de av coccidiomycosis. Når en person har denne soppinfeksjon i lungene , kan han ha en hoste som er tørr eller produserer slim. Soppinfeksjoner i lungene er svært sjeldent og forekommer hos personer som er immunsvekket grunnet cellegift eller HIV. Jeg tviler sterkt på at dette er årsaken til residiverende hoste og tungpustethet. Den hyppigste årsaken til sykdommer i lunger og nedre luftveier er infeksjoner forårsaket av virus og bakterier, som bronkitt eller lungebetennelse.


Luftveiene kan også ta skade av røyk og annen luftforurensning, og kan reagere allergisk mot forskjellige allergener som pustes inn. Disse kan forårsake infeksjon i lunger , luftveier, nese, bihuler og øreganger, og kan spres til andre organer som hjerne og nyrer hos immunsvekkede personer (invasiv sykdom). Aspergillus kan også slå seg ned i kolonier i fremmedlegemer som f. Et aspergillom er kolonisering av aspergillus i lunger eller bihuler. Bakterien gir luftveisinfeksjon, ofte med lungebetennelse. Chlamydia-bakteriene er små, og skiller seg noe fra de vanlige bakteriene ved at de gjemmer seg inne i cellene.


Infeksjon med Chlamydia psittaci kalles også ornitose eller papegøyesyke. Om pseudomonasinfeksjon. Slekten Pseudomonas består av flere humanpatogene arter, men mest vanlig som årsak til sykdom hos mennesker er Pseudomonas aeruginosa. De andre (P. fluorescens, P. putida, P. stutzeri etc.) er mindre patogene, og rammer som regel bare alvorlig immunsvekkede.


Strålebehandlingen avhenger av om svulsten er begrenset innenfor et område. Dersom sykdommen har spredt seg utenfor lungen gis først og fremst cellegift. Det er sjelden at operasjon er aktuelt ved denne type lungekreft da svulsten ofte har spredt seg utenfor lungene.


Cellegift brukes for å drepe kreftceller. Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr. Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr. Tungpustethet betyr som regel at infeksjonen ligger langt opp i lungene , mens problemer med immunforsvaret kan tyde på at infeksjonen sitter lenger ned.


Sopp infeksjon i lungene En sopp er en primitiv form for grønnsak som kan leve i jor planter, vann og luft. Sopp kan ta mange former, inkludert mold og mugg. Det oppstår blant annet irritasjon og infeksjon i lungevevet.


Vanlige symptomer: Gjentatte luftveisinfeksjoner som ikke gir seg selv om det gis antibiotika. Behandling for MRSA- infeksjon i lungene Selv om MRSA-bakterier er en vanlig bakterie som finnes på de fleste levende ting, kan bakterien bli ekstremt farlig når den infiserer et åpent sår eller kroppsorgan. Infeksjon i lungene smitter ved dråpesmitte, altså i hovedsak ved hoste.


Infeksjon i lungene

I de fleste tilfeller vil det ikke utvikles sykdom hos andre i omgivelsene. Unntaket er i forbindelse med mykoplasma-lungebetennelse, da man kan se flere smittede i samme nære miljø. Det er infeksjonen som gir betennelse i lungene og gjør det vanskelig å puste. Du kan også ha symptomer som nedsatt matlyst, du kan føle deg trøtt og svak og ha problemer med å få i deg nok væske. Tilstanden kan være svært alvorlig, særlig hvis du er eldre eller har problemer med helsen.


Tilhører du risikogruppen bør du vurdere å vaksinere deg. Malign sykdom eller infeksjon i lunger , det retroperitoneale rom, mammae eller genitalier. Ved én forstørret glandel over venstre klavikula (Virchows lymfeknute), vurder metastase fra cancer i mage eller tarm.


Ikke-maligne årsaker kan være tuberkulose, sarkoidose og toksoplasmose. Skade eller infeksjon i arm på samme side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg