tirsdag 5. august 2014

Gravid rått egg

Egg inneholder alle næringsstoffene bortsett fra vitamin C. Se oppskrifter med egg her. La deg inspirerere. Se våre produkter her. Se hvordan du lager den her.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kjøttet skal ikke være rosa og kjøttkraften skal være klar. I parentesene angis grunnen til at gravide skal unngå matvaren. Jeg er gravid i uke 23.


Bør man unngå rått egg i svangerskapet? Norske egg som selges i butikk og som er pakket i kartong skal ikke inneholde Salmonella og kan derfor trygt spises rå. Bestemor er med i rebekkalosjen og bestefar er med i Odd fellow. De sier ikke stort, men at de driver med humanitært arbei hjelper de som trenger det og krever ingenting tilbake.


De jobber i skyggen på en måte. Gravid rått egg Om man er gravid eller ei, frardes spise bltkokte eggr egg utenfor. Unng spesielt rtt kjtt, uvaskede grnnsaker, frukt og br.


Forebygging av matinfeksjoner i helseinstitusjoner - FHI 1. Gravide bør ikke spise mye lakris på grunn av skadelige effekter av glycyrrhizinsyre, et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten. Gravide og kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort.


Matportalen har skrevet om rått egg og gravide her. Vær oppmerksom på at dette ikke gjelder egg som ikke er kjøpt i Norge, og at gravide skal unngå å spise måseegg. Kort oppsummert: I Norge er det helt greit å spise rått egg. I utlandet så skal man være forsiktig med å spise rå egg , og det er pga faren for salmonella.


Og dette gjelder da uansett om man er gravid eller ikke. Mange gravide er naturlig nok mest opptatt av hva som er nei-mat. I for eksempel Tyskland frarådes gravide å spise egg ,. Ikke smak på rått kjøtt,. Det frarådes derfor også å spise retter med helt rått egg , som hjemmelaget iskrem, majones eller rå eggeplomme på biff tartar.


Eggene er stemplet med best før og dato. En undersøkelse utført av Nofima matforskningsinstitutt med syv måneder gamle egg viste at det ikke var noe i veien med eggene , verken på smak eller med bakterier. Mannen min er kokk og lager mye god mat spesielt når vi har gjester. I Norge spiser vi rå egg med god samvtittighet, men spiser du egg i utlandet, f. Spania, så må egget være helt gjennomkokt. Dersom eggeplommen er flytende eller egget er rått kan dette føre til salmonellasmitte.


I noen land anbefaler helsemyndighetene at man ikke spiser rå egg på grunn av salmonella. Knuser man det og heller over retten? Dypper man maten i egget oppe i skallet? Drikker man egget helt fra skallet ved siden av maten? Forebyggende tiltak er rettet mot å hindre medfødt toksoplasmose.


Det er spennende å være på reisefot, oppleve nye kulturer og smake på eksotisk mat. Men som gravid er det ekstra viktig å være påpasselig med mat i utlandet. Der er det ofte andre og flere bakterier og parasitter enn det vi har i Norge. Unngå rått kjøtt og rå fisk, pass på hygienen, vask eller skrell frukt, grønnsaker og bær.


Det er også et økt energiforbruk i ammeperioden, dersom du fullammer forbruker kroppen omlag 6kalorier ekstra per dag. Det er likevel stor variasjon i energibehovet- og inntaket hos gravide og ammende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg