tirsdag 5. august 2014

Hva skal man ikke spise gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Tidligere fikk gravide høre at de skulle spise for to.


Dette rådet gjelder fremdeles selv om de fleste stusser over formuleringen. Det skyldes gjerne at noen tolker det som at man skal spise som to – og det er slett ikke nødvendig, og heller ikke tilrådelig. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer.


Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Gravide kan følge kostrådene Hvor mye ekstra skal jeg spise som gravid ? Det er mye man skal tenke på som gravid. Man kommer langt med sunn. Bla videre for å lese om mat du ikke bør spise når du er gravid. Du finner råd om kosthold og matvarer både under graviditeten og tiden etter fødselen.


Det kan være forvirrende å vite hva du skal spise , eller ikke bør spise , når du er gravid. Her gir vi deg en pekepinn på hvilke matvarer det er ekstra lurt å få i seg når man er gravid. Gravide behøver ikke å ta noen forholdsregler for å forebygge allergi hos barnet. Medisiner og helsekostprodukter.


Tommelfingerregler for gravide og mat: Sjekk matportalen. Feil mat-produkter kan skade barnet, da det kan inneholde skadelige stoffer. Ikke spis rått kjøtt, og spis kun varme behandlet godkjent fisk og sjømat. Husk å sjekke hvilke typer sjømat du kan spise da det finnes noen unntak. Har jo fått med meg at det er enkelte ting man ikke skal spise når man er gravid.


Hva skal man ikke spise gravid

Finnes det noen liste for hva man skal holde seg unna? Har forsøkt å søke opp men hittil lite funn. Mange gravide bekymrer seg veldig for hva de ikke kan eller bør spise , men generelt anbefaler jeg å heller fokusere på hva du bør få i deg denne perioden. Hvis ikke blir frykten for å spise spekemat så stor at du glemmer at du har spist frossenpizza til middag tre ganger denne uken, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.


Kan gravide spise spekemat dersom man fryser ned kjøttet først? Er det risikabelt å spise medium stekte hamburgere på restaurant? Hvorfor skal gravide bare spise fersk røkelaks? Stemmer det at gravide ikke bør spise fisk?


Skal jeg unngå ferskvannsfisk som er over kg mens jeg er gravid ? Helsemyndighetene har foreløpig ikke tatt stilling til om gravide i Norge skal frarådes. Om du har spist en tunfiskmaki, så skal ikke det tynge deg. Hvis du har spist en feil ost, så er sjansen minimal for at det har gått galt.


Men hvis du har spist en ost og føler deg dårlig, kan det være lurt å sjekke det ut. Som gravid skal du ikke drikke alkohol og du bør unngå tobakksrøyk og andre rusmidler. Fordi vi ikke vet hvor grensene for hva som er skadelig går, anbefales gravide totalavhold. Hva kan man spise når man er gravid ? Og hva er det ikke lov å spise ? Her finner du oppdatert informasjon og gode forklaringer på hvorfor du bør unngå visse ting.


Anbefalt nivå under graviditet er 12–det vil si litt anstrengende. Hva slags ost kan man spise ? Noen som følger denne? At siden de er gravid så kan de spise hva akkurat de har lyst på?


Og dessuten spiser de jo for to ? Jeg følger definitivt IKKE denne :) Prøver å ha variert og sunt kosthol men når det kommer til godsaker er reglene som før, begrenser meg til helger. Ifølge matportalen skal man ikke spise havabbor over 25cm, og den fiske. Jeg spiste var garantert over cm!


Jeg nevnte tilogmed til servitøren (som var engelsk), at jeg er gravid og håpet at det ikke var noe i retten jeg ikke skal ha. Forstår at hun ikke. Gravide mottar masse informasjon om hva slags mat de br spise , og hva de ikke skal spise.


Fem myter om mat og graviditet - Aftenposten 5. Nei-mat for gravide - PlussTid Som gravid kan du spise det meste, men ikke alt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg