onsdag 27. august 2014

Gravid og kvalm

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Les mer på Apotek 1.

De første månedene er de mest kritiske for fosteret. Er du gravid og mye kvalm ? Svangerskapskvalme er ganske vanlig, men sjeldent farlig for deg eller barnet. Mange som rammes av svangerskapets klassiske morgenkvalme, er enige om at navnet er misvisende.


Der er nemlig ikke bare om morgenen man er kvalm. Dessuten kan det dreie seg om alt fra å være kvalm i et par dager til å kaste opp hver dag i flere måneder. Var du veldig kvalm da du gikk gravid med førstemann, men er mindre kvalm denne gangen, betyr altså ikke det at du venter det andre kjønnet nå.

Når kommer kvalmen i graviditeten? Men hvorfor blir man så kvalm ? Forfatterne av studien skriver at nivået av humant choriongonadotropin (hCG) når en topp ved omtrent til uker etter siste menstruasjon. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.


Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. Jeg har hatt ekstrem kvalme I mange uker. Er ikke kvalm fra morgenen av, men så fort dagen er ordentlig i gang, begynner jeg å bli kvalm.


Når jeg er kvalm ,får jeg en følelse av å kaste opp, men gjør det ikke. Jeg er ikke gravid så det er ikke derfor. Når du er kvalm er mat det siste du tenker på. Her er noen råd om hvilke matvarer du bør styre unna, og hva du kan gjøre for å bli mindre kvalMatråd når du er plaget av kvalme.


Kilder: Oppdatert 24. Det er veldig ubehagelig. Sterk kvalme, mye oppkast, feber eller smerter. Alvorlig svangerskapskvalme, Hyperemesis gravidarum, rammer mellom og prosent av gravide.


Kvalme og brekninger.

Kanskje du er bekymret for den lille dersom du skulle besvime? Som regel går alt veldig fint, og svimmelhet er en vanlig følelse å kjenne på når du er gravid. Som gravid skal du være ekstra forsiktig med bruk av smertestillende tabletter og annen medikamentell behandling. Medikamenter kan ha bivirkninger og bør unngås når du er gravid og i perioden man ammer.


Vi anbefaler å være føre var, og ikke bruke smertestillende hvis det ikke er absolutt nødvendig. Tommelfingerregler for å spise vekk gravid -kvalme: Ikke fokusere på det du selv vil spise, hvis det ikke er sunt eller anbefalt, men det du bør spise. Alltid begynn dagen med frokost som første målti ikke hopp over! Salt og sitronsaft, blandet med iskaldt vann kan gjøre underverker.


Selv om jeg fungerer ganske normalt i hverdagen (er student), er det ikke tvil om at å gå rundt å være kvalm hele tiden reduserer livskvaliteten og mitt sosiale liv. Jeg tenkte ikke over sykemelding en gang,fordi jeg tenkte at. Men for meg er både krampene og den slitsomme, altoppslukende kvalmen faktisk et positivt tegn.


Jeg var gravid på samme tid ifjor også, men sluttet å være kvalm etter litt over åtte uker. Ellers var alt som før - jeg var oppblåst, trøtt, brystene var ømme osv. Her får du mine beste tips til hva du kan prøve for å lindre plagene!


Disse tidlige tegnene på graviditet varierer fra kvinne til kvinne, og fra graviditet til graviditet. Hvis du er gravid , merker du kanskje ett eller flere av disse symptomene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg