onsdag 16. oktober 2019

Ingefær gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Ingefærprodukter nevnes ofte i forbindelse med svangerskapskvalme. Det finnes få studier på sikkerheten ved bruk av ingefær under graviditet, men opptil gram i døgnet fordelt på flere doser anses som trygt.


Det er generelt viktig at inntak av kosttilskudd under svangerskapet bør diskuteres med lege før bruk.

De to siste dagene har jeg kjent meg litt forkjølet. Forsøkene gir ikke svar på hvilke innholdsstoffer i ingefær som kan påvirke graviditeten, eller hvor store mengder som skal til. Folkehelseinstituttet har på oppdrag fra Mattilsynet vurdert den danske rapporten, og støtter vurderingen om å advare gravide mot å innta ingefærshots og kosttilskudd med ingefær. Friskrevet ingefær passer også godt i marinader til kjøtt fordi ingefær inneholder et enzym som mørner kjøttet.


Du kan koke ingefæren og bruke den til de populære ingefærshotene. Vær imidlertid klar over at du halverer effekten av ingefær ved å koke den. Her finner du ingefær -oppskrifter.


Siden jeg ikke var gravid så spurte jeg ikke om hvorfor. Noen som vet hvorfor?

Mener å huske at ingefær kan være blodfortynnende, er det derfor? Jeg er gravid nå og kvalm, kommer ikke til å ta de men er nysgjerrig på hvorfor gravide ikke kan ta de. Spis ingefær som en del af en sund og varieret kost, så er ingefær sundt og uskadeligt.


Spis lidt ingefær et par gange om ugen, men overdriv ikke brugen af det, råder Per Brændgaard. Gravide kan abortere af ingefær. Hvis du er gravid eller prøver at blive gravid , bør du helt undgå ingefærshots. Jeg unngikk å drikke ingefær i dag, hadde kjøpt meg drikke ute på café, hellet drikken oppi et glass, blir litt usikker om det er trygt og søker det opp.


La oss si det sånn, jeg lot være og drikke den. Ingefær vokser primært i Asia og tropiske områder. I tillegg til sin kulinariske funksjon, har ingefær blitt brukt siden oldtiden mot en rekke forskjellige tilstander som forkjølelse, feber, fordøyelsesproblemer og som et appetittstimulerende middel. Flere vitenskapelige studier konkluderer med at ingefær demper betennelse og reduserer smerter.


Det er nok ikke uten grunn at ingefær har blitt brukt som en medisinsk plante i flere tusen år. Men det er viktig å følge anbefalt mengde og ikke overstige det, fortsetter hun. Ved sår hals kan du for eksempel la en bit ingefær trekke i teen - eller du kan legge en. Enkelte studier hevder det ikke er mer effektiv enn placebo, mens to separate double-blind studier har funnet at ingefær virker redusere kvalme hos gravide kvinner.


Hvis du ønsker å ta ingefær under graviditet, vet at de fleste medisinske eksperter enig i at lave doser ingefær skal være trygt for gravide. Rundt halvparten av alle gravide plages av kvalme, særlig om morgenen. Vanligvis dukker kvalmen opp etter en måneds tid.


Etter cirka tre måneder pleier det å gå over.

Men enkelte kvinner er kvalme og kaster opp gjennom hele svangerskapet. Jeg er vanvittig kvalm for tiden, og har hørt at ingefærte skal hjelpe. Men jeg har også hørt at kostholdsprodukter med ingefær kan være skadelig når man er gravid.


Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger. Er det noen som vet noe mer om dette? Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen.


Fødevarestyrelsen anbefaler at man ikke inntar ingefærshots eller kosttilskudd med ingefær hvis man er gravid eller prøver å bli det, skriver de på sine nettsider. Legg også skiver av blodappelsin i vannet. Melonslush: Ta bort kjernene fra en skive vannmelon og mix den sammen med vann til du får en kremete konsistens.


Hvorfor blir jeg kvalm?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg