torsdag 17. oktober 2019

Er du deprimert

Når man ikke er lykkelig med livet, har man en tendens til å falle inn i dårlige vaner. Dette er uvanene som kan gjøre vondt verre. Svar på korte spørsmål og du får svaret. Etter diagnosekriteriene i ICD-fra Verdens helseorganisasjon) Ta testen her: 1. Den kan frata deg søvn, energi, venner, håp og muligheter.


Viktige tiltak som hjelper mot depresjonen Vet du hvordan en depresjon kan virke - og hva du skal være oppmerksom på hos deg selv?

Psykolog Christoffer Kjølgaard gir deg både forklaringer og mestringsteknikker du kan trenge. Dersom du er trist over lang ti kan du være deprimert. Da bør du oppsøke lege. Den gir en indikasjon på tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av en depresjon. Jeg tenker at testen for noen kan være klargjørende for om man er deprimert eller ikke.


Noen blir deprimerte fordi de har vitaminmangler eller en annen sykdom, det kan du undersøke hos. Bare litt kjipt eller deprimert ? Når du sier du føler deg deprimert betyr det i mange tilfeller at du føler deg nedfor fordi du bekymrer deg for noe.

Dårlig karakter på en prøve, misforståelse i venninnegjengen eller krangel med kjæresten eller foreldre, er vanlige hendelser som framkaller psykisk stress. Har du de siste par ukene kjent deg nedfor, deprimert og ofte følt at alt var håpløst? Er svaret ja, vil et tredje spørsmål være om du ønsker hjelp for disse problemene. Fem ting du kan gjøre for en som er deprimert.


Det å være pårørende til en som er deprimert er vanskelig. Først og fremst er det tungt å se lidelsen den deprimerte står i, når man bryr seg om vedkommende. Det kan også være enormt frustrerende å se den apatien som følger med sykdommen. Her leser du et innlegg fra Kristian Hall om hva du som pårørende kan gjøre for en som er deprimert.


Husk at den ikke er egnet til å stille en diagnose. En lege burde også tolke resultatet, men testen kan gi vanlige folk en indikasjon på om man er nedstemt. Jeg er så deppa kan bety så mangt. Hvor ille skal det være før det er på tide å søke hjelp? Det er ikke ett fett hvor du tømmer fettet.


Og dersom du tror du kan være deprimert , men ikke har lyst til å oppsøke lege med én gang, finnes det en test du kan ta, som gir en pekepinn på graden av en mulig depresjon. Er du deprimert , hold deg våken! Depresjon er noe alle bør ta på alvor - uansett. Du synes kanskje overskriften på dette innlegget er noe flåsete, men studier har faktisk vist at det å holde seg våken i timer, har en.


Et gjennomgående symptom er mangel på interesse for alt i livet – anhedoni.

Hvis du er deprimert , er det ikke alltid så lett å finne ut hvorfor. Rastløshet, konsentrasjonsproblemer, søvnproblemer, og redusert sexlyst er også vanlige symptomer på depresjon. Omtrent av deprimerte mister matlysten, mens noen spiser mer enn før og spesielt om kveldene. Men selv om å overvinne depresjon hverken er lett eller raskt gjort, er det langt i fra umulig.


Denne artikkelen vil gi deg tips og teknikker for hvordan du kan komme ut av den depressive tilstanden. En depresjon er sjelden noe du med letthet kommer deg ut av, og mange trenger profesjonell hjelp. Det finnes ulike typer depresjoner.


Nedstemthet, tiltaksløshet, fortvilelse, redsel eller til og med sinne er blant det du kan kjenne på hvis du er deprimert. Kroppslige symptomer som søvnløshet eller å sove mye, unormalt stor eller unormalt dårlig appetitt kan også være tegn på depresjon. Symptomene kan variere fra person til person.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg