tirsdag 15. oktober 2019

Utflod ved graviditet

Utflod ved graviditet

Normale graviditetsforandringer som følge av hormonendringene, gir tykk og hvit utflod uten klumper. Den kan gjerne bli litt tykkere og seigere enn når man ikke er gravid. Er utfloden økt og illeluktende ved graviditet , eller om fargen endres til brun, grønn, rosa eller gul, bør du ta det opp med jordmoren eller legen din.


Utflod ved graviditet

Og når man så er gravi så vil den variere i mengde og konsistens gjennom hele graviditeten. Alt fra tynn og fargeløs til tykk og gul er helt normalt. Noen merker også eggløsningen sin på utflodens seigere konsistens. Så du kan slappe helt av.


Under graviditeten øker blodsirkulasjonen til skjedeslimhinnen, livmorhalsen og livmoren, cellene vokser i raskere tempo og avstøtes i større grad enn hos ikke-gravide kvinner. Det er vanlig å ha økt utflod i svangerskapet. Det blir derfor mer utflod , og den vil hos mange endre både lukt, farge og konsistens. Når eggløsningen er over, vil kvinnens utflod igjen endre konsistens – uansett om kvinnen blir gravid eller ikke. Tidlig i svangerskapet vil kun en graviditetstest kunne gi et svar på det spørsmålet.


Utflod ved graviditet

Haaper det er et godt tegn! Har aldri foer vaert plaget av noe spesielt mye og flytende utflod , men naa dager etter el kom det masse og det er her enda (en uke over el) Foeler meg ogsaa vaat hele tiden, og det er melkehvitt. Takk for svar hmmmmmm. Dette høres jo akkurat ut sånn som jeg har det.


Tør ikke håpe på noe da, men det hadde nå vært herlig å få pos test i bursdagsgave. TR har dukka opp da. En sjelden gang er brunlig utflod tegn på en spontanabort er på gang.


Utflod ved graviditet

Det skjer av og til at kroppen avviser noe som ikke har livets rett. Allikevel de aller fleste av de gravide som opplever dette fullfører svangerskapet uten ytterligere problemer. Rundt prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind. Ved soppinfeksjon er utfloden tykk og hvit, men har i tillegg karakteristiske “cottage cheese”- lignende klumper. Samtidig kløe, brennende følelse og samleiesmerter er vanlige.


Skjeden og skjedeåpningen kan være rød og hoven. Hva gjør du hvis du opplever en endring i vaginal utflod under graviditeten ? For å unngå ubehag forårsaket av økt vaginal utflod , pass på at kjønnsområdet ditt er rent og tørt. Du kan bruke hygieniske våtservietter, beskyttere eller bomullskompresser.


Ser at ein kan ha økt tykk utflod ved graviditet. Jeg har hatt en del tykk utflod i hele denne uka,men mest på formiddagen. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie.


Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom. Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter. Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Les mer hos Apotek 1. Hvis du også har kløe, sårhet, ubehagelig lukt eller smerte ved vannlating kan dette skyldes en infeksjon.


Da bør du kontakte lege for å få det undersøkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg