fredag 18. oktober 2019

Gravid utenfor livmoren symptomer

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kvinner som bruker prevensjon, reduserer risiko for å bli gravid både i og utenfor livmoren.


Men dersom man blir gravid til tross for prevensjonsbruk, er sannsynligheten for at svangerskapet er utenfor livmoren noe større. Alder over år samt røyking er forbundet med økt risiko for svangerskap utenfor livmoren.

Hva kan man gjøre ved mistanke om graviditet utenfor livmoren ? Hvis man er gravid og får ovenstående symptomer skal man kontakte lege. Ved sterke smerter kan det haste. Ring nummeret for øyeblikkelig hjelp. Hvorfor blir man gravid utenfor livmoren ? Ved en normal graviditet i livmorhulen transporteres det befruktede egget gjennom egglederen. Blødningen kan være svak eller som en brunlig utflo men man kan også få en menstruasjonslignende blødning.


Symptomer på svangerskap utenfor livmor.

Ifølge Legevakthåndboken vil de fleste med svangerskap utenfor livmor få symptomer mellom 4. Karlsen opptrer symptomene for graviditet utenfor livmor oftest i uke 6. På et tidspunkt vil det gjøre mer og mer vondt. Slik behandles svangerskap utenfor livmoren Det er vanlig å ta ultralyd i slike tilfeller, og de fleste gynekologer vil ha svangerskap utenfor livmoren som en mulig forklaring. Men disse kan være vanskelige å oppdage. Ser man ikke noe i livmoren , men vet at kvinnen er gravid , vil man se etter noe galt utenfor livmorhulen. Få tidlige symptomer.


Jordmor Cecilia Kleven ved Oslo jordmor og kvinnesenter poengterer at et svangerskap utenfor livmoren ofte ikke gir særlige symptomer før det har gått litt tid. Tidlig i et svangerskap er det ikke så mange symptomer på svangerskap utenfor livmoren annet enn fravær av menstruasjon, slik forventet ved graviditet. Graviditet utenfor livmoren gir ofte symptomer som småblødninger og smerter i underlivet, ofte fra uke seks til åtte. Det kan være farlig for kvinnen.


Det nylig befruktede egget driver så gjennom egglederen mot livmoren , hvor det implanterer seg og utvikler seg frem til fødselen. I noen tilfeller kan komplikasjoner føre til at egget implanteres andre steder enn i livmorhulen. Dette er et velkjent fenomen og betegnes som graviditet utenfor livmoren eller en ektopisk graviditet.


Normal graviditet og graviditet utenfor livmoren kan gi lignende symptomer som ved trofoblastsykdom. Hvis det virkelig er svangerskap utenfor.

En graviditet utenfor livmoren utvikler seg fra begynnelsen av som en normal graviditet, det vil si at man får de vanlige graviditetssymptomene, slik som brystspenninger og kvalme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Ekstrauterin eller ektopisk graviditet betyr at et befruktet egg implanteres utenfor livmoren.


Ved et svangerskap utenfor livmoren er det vanligst at det befruktede egget fester seg i en eggleder. Ekstrauterin graviditet (forkortes noen ganger som XU) er en potensielt livstruende tilstand og kan forårsake alvorlige indre blødninger. Smerter tidlig i svangerskapet skal vekke mistanken.


Men det eneste symptomet jeg noen ganger har er murring i høyre lyske, kun der! Noen ganger stikker det også. Jeg husker fra mitt forrige svangerskap at det murret i hele livmoren , ikke kun i lysken. Og da ble jeg plutselig bekymret for graviditet i en eggleder eller noe.


Du forteller at du ble gravid i februar, som endte i en spontanabort. Det er litt usikkerhet omkring muligheten for at du har hatt to graviditeter, men etter to Cytotec-kurer og utskrapning ble det konkludert med graviditet utenfor livmoren. Du har nå fått en dose med Methotrexat, som er et legemiddel som hemmer celledeling og cellevekst.


Andre symptomer kan være småblødninger - altså menstruasjonsblødninger, som kommer uten mønster. Dersom du mistenker at du kan være gravid utenfor livmoren , er det avgjørende at du oppsøker hjelp tidlig, ettersom det kan få alvorlige konsekvenser. Svangerskap utenfor livmor symptomer. Hva er symptomene p svangerskap utenfor livmoren , og hvor raskt kan man.


Jeg skulle hatt mensen juli. Når den ikke kom tok jeg graviditetstest uka etterpå. Hadd sist mens juni. Kan variere fra -dager mellom hver gang.


Nå er det dager sia første dag i sist menstruasjon). Dagene har no gått. Et blodprøvesvar av HCG kan også gi mistanke om svangerskap utenfor livmor.


Mistanke om svangerskap utenfor livmoren vil alltid føre til innleggelse eller henvisning for sikker avklaring av diagnosen. Men på grunn av ryggsmertene så dro jeg til sykehuset, men er så tidlig kanskje bare 3-uker så de så ikke fosteret eller noe, men de skremte meg litt ved å si at det kan være en graviditet utenfor livmoren. Siden jeg ble gravid ble med icsi, fikk jeg god oppfølging av sykehuset. Fikk akutte magesmerter og ble innlagt på sykehuset.


Er noe av det jævligste jeg har vært med på! Det varierer når man oppdager det. Er du redd for svangerskap utenfor livmoren bør du kontakte lege!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg