onsdag 9. oktober 2019

Trygderefusjon tannlege

Time på dagen og lang åpningstid. Trygderefusjon Ved operative inngrep kirurgisk fjerning av visdomstann eller rotamputasjon. Ved behandling av periodontitt (tannløsningssykdom) Ved tanngnissing. Noen får plager av denne overbelastningen. Den kan føre til smerter i hode, nakke og kjeve.


Trygderefusjon tannlege

Etterhvert kan resultatet bli sprukne. Definisjon og hensikt med trygderefusjon : Hensikten med bestemmelsene i folketrygdloven § 5-er å gi bestemte grupper hel eller delvis refusjon for tannhelsetjenester. En spesiell bestemmelse gjelder det som kalles yrkesskade. Hvis du har vært utsatt for en ulykke eller skade på arbeidsplassen din eller på skolen, vil trygden dekke fullt ut utgiftene til tannbehandling som er nødvendig for at tannsettet skal bli slik det var før skaden.


For implantatbehandling kreves en særskilt godkjennelse. To av våre tannleger har ”godkjent kompetanse til å utføre implantatprotetikk på trygdens regning”. Velger du derimot en tannlege som ikke er Helfo-godkjent, må du legge ut hele beløpet selv – og få refusjonen i etterkant. Når du har rett på trygderefusjon , vil vi hjelpe deg med søknaden til HELFO. Gjelder trygderefusjon ved tannbehandling i utlandet?


Trygderefusjon tannlege

Refusjonsordningen gjelder også hvis du velger tannbehandling i Budapest. Når du får behandling i Budapest betaler du for behandlingen. Hovedregelen i Norge er at utgiftene til tannbehandling dekkes av pasienten selv. Det finnes likevel noen viktige unntak. Det nye trygderefusjon systemet krever imidlertid at tannlegen har satt seg grundig inn i regelverket for å kunne hjelpe alle de som har krav på stønad.


Vi på Hvite Smil har satt vår ære i dette. Det er samme vurderingsregler for tannleger i Norge og utlandet. Behandling i Norge.


Trygderefusjon tannlege

Tannbehandling utført utenfor EU og EØS gir ikke rett til trygderefusjon. Du betaler bare egenandel. Helfo utbetaler stønad etter fastsatte takster, mens tannlegen eller tannpleieren har fri prissetting. Beløpet du får dekket kan derfor være lavere enn det du har betalt. Tannlege ordner alt med Helfo.


Du kan også få trygderefusjon ved tannbehandling etter sykdom, medisinsk behandling og skole- eller arbeidsulykke. Det har etterhvert kommet flere og bedre muligheter for trygdedekning av tannbehandling. Hos oss etterstreber vi å holde oss oppdaterte med hensyn til disse reglene, til det beste for våre pasienter. Her er det gratis parkering og god offentlig kommunikasjon, med T-banestasjon og busstopp på senteret. Helsedirektoratets takstsystem er inndelt i honorartakster for de som ikke skal betale trygdens egenandel og refusjonstakster for de som skal betale trygdens egenandel.


For de enkelte behandlinger, punktene 1-over, er det spesifisert om det ytes stønad etter honorar eller. Tannrens hos oss blir utført av en tannlege og alle bør gjennomgå en tannrens hver måned. Våre tannleger benytter metoden Airflow, et system som gir en lett sandblåsing av tennene med en spray av luft, vann og natriumkarbonat uten at dette skader tennene. Tennene blir hvitere og renere på en enkel og smertefri måte.


Simonsen tar seg god tid til å forklare og er opptatt av at pasienten skal bli fornøy både helsemessig og estetisk. Topp behandling og resultat! Den enkelte tannlege er ansvarlig, og må kunne dokumentere sine vurderinger, for hvorvidt en pasient oppfyller krav på stønad i medhold av folketrygdloven §5-6.


Klinikken har direkte oppgjør med Helfo. Summen du betaler er dine egenkostnader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg