mandag 28. oktober 2019

Influensa 2014 symptomer

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


Symptomer på influensa. Ved typisk influensa kommer symptomene brått med feber, muskelsmerter, hodepine og påvirket allmenntilstand.

Mageplager som oppkast og diaré er sjeldne hos voksne, men kan opptre hos barn. Fakta om influensa Hva er influensa ? Influensa varer oftest i sju til ti dager. Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå.


Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Temaside for informasjon, rå nyheter og statistikk om den årlige sesonginfluensaen. Man behandler derfor først og fremst symptomene av sykdommen.


Febernedsettende og smertedempende medikamenter er ofte aktuelt, og det er viktig å sørge for nok drikke.

Hvilke virus man hvert år velger å vaksinere mot i influensavaksinen, er basert på ekspertråd fra WHO som forsøker predikere hvilke virus som kommer til å dominere i den kommende epidemien, blant annet basert på utviklingen som skjer i andre land i verden – vaksinens sammensetning evalueres derfor hvert år. Gravide, eldre og kronisk syke er mer utsatt for alvorlig sykdom. Små barn får ofte symptomer fra magen.


Dessuten kan barn i større grad enn voksne ha symptomer som ligner halsbetennelse. Ikke alle som blir smittet med influensa blir syke. Noen blir bare litt snufsete og noen får ikke symptomer i det hele tatt. Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig. Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt.


Feber er vanligere ved influensa , men mild feber kan også oppstå ved forkjølelse. Feber som kommer tilbake etter å ha vært borte i en dag eller to, er vanligere ved influensa. Generelt er influensa verre og mer langvarig enn forkjølelse.


Vaksine mot influensa finnes, og anbefales spesielt for eldre og personer som er utsatte for å få komplikasjoner i forbindelse med en influensasykdom. Hvis man først har fått influensa er det viktig å holde seg i ro, drikke nok hvis man har feber og evt. Kan være influensa uten høy feber.


Vanlige symptomer er feber, tørrhoste, slapphet, hodepine og muskelsmerter. Legevakthåndboken - for leger i vakt. Svært smittsom infeksjon forårsaket av influensavirus.

Sk enkelt i alle vre symptom - og sykdomsomtaler. Du har typisk flere av flgende symptomer : Hodepine. Hos barn kan det en sjelden gang forekomme oppkast og diaré. I tillegg kan man ha vondt i halsen og rennende eller tett nese.


Dessa personer räknas till så kallade ”riskgrupper” och rekommenderas vaccination mot säsongsinfluensan. Du har feber, føler deg slapp, har hodepine, frysninger, muskel- og leddsmerter, sår hals og tørrhoste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg