mandag 28. oktober 2019

Oppkast baby

Oppkast baby

Oftest er det en ganske fredelig og selvbegrensende tilstan men fordi det også kan ligge mer alvorlige årsaker bak bør man under alle omstendigheter være årvåken og følge med på babyens tilstand fortløpende, forteller Jay Chotai, lege iHjemmelegene. Når barnet ditt kaster opp, er det ikke alltid omgangssyke som er synderen. Faktisk kan oppkast skyldes svært mange ulike ting. Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner.


Oppkast baby

I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Oppkast hos barn Hvorfor kaster barnet mitt opp? Men oppkast kan også skyldes forhold utenfor magetarmkanalen, for eksempel kan urinveisinfeksjon gi kvalme og brekning. Dette er ufrivillig og krever anstrengelse.


I kontrast oppstår oppgulp når en baby spiser for raskt og svelger luft. Deretter kommer maten uanstrengt ut gjennom munnen. Derfor kan det være ganske vanskelig å skille mellom oppkast og oppgulp. Hvis den slags oppkast , som tilsynelatende oppstår uten grunn, får lov til å fortsette, kan situasjonen bli vanskelig for både barn og voksne.


Oppkast baby

Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Infeksjonen kan ramme alle aldersgrupper, men den er alvorligst hos små barn (hos spedbarn under måneder forekommer tarminfeksjon sjeldent). På samme måte som forkjølelse er også virusinfeksjon i tarmen vanligst om vinteren, men tilstanden forekommer i alle årstider. Utredning er aktuelt ved magesmerter, oppkast med voldsom kraft, mistrivsel og manglende vektøkning.


Hvis barnet har smerter i magesekken eller spiserøret, kan de bli irritable og gråte mye. Ved kaffegrutlignende mørk oppkast bør lege også kontaktes. Dette kan være et tegn på blødning i magen eller spiserøret. Det er ikke uvanlig å være kvalm, og kvalme er noe alle opplever fra tid til annen. Langvarige perioder med gråt er ofte en vanlig årsak til at babyen kaster opp.


Når dette skjer, og din baby ikke presenterer andre symptomer, er det ikke nødvendig å bekymre seg. Reisesyke fra å sitte i bilen. Hvis din daglige rutine inkluderer lange bilturer, kan bilsyke være årsaken til babyens oppkast. Grundig håndvask etter toalettbesøk, håndtering av bleier og oppkast og før tillaging og inntak av mat og drikke er svært viktig.


De som er syke må bruke egne håndklær. Vår tok kveld på lillejulaften. Kjøpte en med pyrolyse, er veldig fornøyd med det. Whirlpool 6th sense står det på den, så regner med det er det den heter. Vi har heller ikke så mye penger å bruke på ovn, så den var nok ikke så veldig dyr, uten at jeg husker prisen nå.


Noen dager er det litt bedre. Virker ikke som det klør eller plager han. De siste dagene har han kastet opp ca ganger pr dag. Kommer en stund etter måltid.


Lukter oppkast , tykkere i konsistens o. Sykdommen starter som regel akutt med kvalme og oppkast , magesmerter og feber. De aller fleste episoder med oppkast og diaré er forårsaket av virusinfeksjoner. Akutt diaré skyldes som regel at du har fått i deg bakterier eller virus som magen reagerer på. Kvalme, oppkast og diaré. Her finner du stoppende midler som kan lindre plagene.


Oppkast baby

Husk allltid å lese pakningsvedlegg før bruk av reseptfrie legemidler for riktig bruk og dosering. Se også væskeerstatning for raskere bedring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg