fredag 4. oktober 2019

Trøtt og sliten hele tiden

Er du kraftløs eller nedfor? Sjekk Reverse Therapy og lær hva kroppen ønsker. Mange kan kjenne på følelsen av å være trøtt – hele tiden. Også selv om man har sovet nok. Astrid Engen Journalist.


Men kjenner du deg sliten hele tiden , er det viktig at du utelukker at det lave energinivået skyldes sykdom.

KONSTANT TRØTT : Lange gjesp og øyne som glipper er sikre tegn på at du egentlig burde sovet mer. Jeg er så trøtt og sliten for tiden. Føler meg helt fjern til tider, og det legger helt klart en demper på det sosiale livet.


Går som oftest i seng mellom og 1 men er like trett og sliten uansett hvor lenge jeg sover. Sover også mye tyngre enn tidligere. Jeg fikk en reaksjon i mai etter ett panikkanfall på fly. Nattarbeid og turnus kan forstyrre den biologiske klokken, slik at du føler deg trøtt når du egentlig skulle vært våken. Kanskje kan du gjøre noe med det.


Hele to prosent av befolkningen, som utgjør ca 100.

Trøtt , slapp og sliten Mange av disse vet ikke at de går rundt med en livstruende sykdom. Sliten og trøtt hele tiden. Vil gjerne ha ALT som kan feile meg. Har slitt med dette i noen år nå. Jeg har perioder hvor jeg er konstant trøtt og sliten.


Jeg går rundt og er trøtt hele dagen og veldig trøtt når jeg legger meg for kvelden, og er jammen meg like trøtt når jeg våkner på morgenen også! Må være noe som feiler me. Det å føle seg trøtt og sliten kan selvfølgelig være en begynnende depresjon.


Hvis man føler seg trøtt og sliten over ti kan det være snakk om en depresjon, sier Bergem. Jeg legger merke til at jeg er sliten og trøtt hele tiden , (mye vondt i hodet). Jeg sliter med å sove om kveldene, tar ganske lang tid.


Spørsmålene mine er: Hva skal jeg gjøre? Hvorfor er jeg så sliten og trøtt ? Hjelper det å slutte å spise for å gå ned i vekt? Overraskende nok påvirker koffeininntaket ditt energinivået, men også trening og avslapping spiller inn når du føler deg trøtt og sliten. Her får du fem grunner til hvorfor du er trøtt hele tiden , og vi gir deg tips til hvordan du kan få mer energi.


Det er ikke bare mangel på søvn som gjør deg trøtt. Bor du i Norge og har bikket år, har du kommet til det tyngste året i livet ditt, viser en internasjonal levekårsundersøkelse.

Mange kvinner opplever jernmangel og symptomene er blant annet tretthet, nedsatt fysisk yteevne og svimmelhet. Det kan være helt andre grunner. Det er normalt å være trøtt , hvis man er nedtrykt eller går igjennom en følelsesmessig hard periode i livet. Ofte skyldes det at foreldrene opplever ungdommen som urimelig sur eller sliten , at han sover for mye eller er sulten hele tiden , sier fastlege i Halden og leder i Norsk forening for allmennmedisin, Petter Brelin.


I blant kan mors bekymring være relevant. Ifølge Norsk Helseinformatikk er binyrene hormonkjertler som består av binyrebark og binyremarg, og begge disse delene produserer hormoner som er viktige for kroppen vår. Du kan også ha skjult matallergi, så legg merke til om du blir trøtt etter at du har spist.


Ta en tur til legen for en omfattende allergitest som også kan gi deg mange svar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg