tirsdag 22. oktober 2019

Seboreisk eksem hodebunn

Dette forekommer i områder med større talgproduksjon og særlig hos de med fet hudtype. Seboreisk eksem er egentlig en overreaksjon på en overproduksjon av en normalt forekommende sopptype. Barn har liten talgproduksjon og således sees dette hovedsakelig etter pubertet, eventuelt hos helt små babyer grunnet hormonpåvirkning fra mor.


Seboreisk eksem hodebunn

Høst og vinter forverres ofte eksemet, mens om sommeren kan det bedres. Ofte er mange i samme familie rammet. Har du eksem på store deler av kroppen og kremene ikke virker, kan soppdrepende legemidler i tablettform ha effekt.


For mange er seboreisk eksem noe som kommer og går over tid. Behandlingen anbefales sjelden på grunn av alvorlige bivirkninger. Det finnes forskjellige varianter av eksem. En variant kalles seboreisk eksem (sebore). Denne hudsykdommen oppstår som oftest i hudfolder, rundt munn og nese eller der det er hår, for eksempel i hodebunnen.


Typiske symptomer er flass i hodebunn , som er mest uttalt om vinteren. Mange er også plaget med rød flassende hud rundt nesen, øyenbryn og noen ganger på brystkassen. Seborroisk eksem , også kaldt flasseksem, forekommer hos 5- av alle voksne. Det er en kronisk hudsykdom i hodebunn og ansikt, og symptomene kan som regel lindres med behandling.


Utslettet sees derfor ikke før puberteten, unntatt hos spedbarn, som i de første levemånedene kan ha høy talgproduksjon på grunn av hormonell stimulering fra moren i fosterlivet. Det kan være i hodebunn , øyenbryn, øyenlokk, nesevingene, i lysken eller navlen, over brystbeinet, mellom skuldrene og i folder i huden under armene. Skincity er din hudpleieklinikk online.


Seboreisk eksem hodebunn

Få anbefalinger av våre hudterapeuter. Kjøp for 9kr, få gave på kjøpet. Stå i mot tegn på hudaldring. Sleep Mask Face Retinol. Til en ekstra fin pris!


Eksem er en fellesbetegnelse på hudsykdommer hvor huden er betent på grunn av for eksempel allergi, irriterende stoffer eller andre faktorer. Eksem kjennetegnes med rødhet, kløe, flass, små blemmer og tørr hud. Det er mange mulige årsaker til eksem , og årsaken kan variere blant eksemtypene.


Jeg har seboreisk eksem. Eksemet kommer spesielt der det er mye talgkjertler slik som hodebunnen, øyenbryn, rundt nesen, foran på brystkassen (brystbenet) og i skrittet. Både flass og seboreisk eksem har uavklart etiologi, men skyldes kanskje en immunologisk reaksjon på gjærsoppen Malassezia, som er en del av normalfloraen.


Seboré rammer hudområder med høy tetthet av talgkjertler (de seboreiske områdene). Forekommer hos 8– av befolkningen og i alle aldre. Dette har jeg behandlet med Daktacort like lenge fordi det har vært så hissig. Nå har jeg imidlertid fått soleksem, og mot dette har jeg brukt i ca.


Seboreisk eksem hodebunn

Grunnen til at du flasser kan være at du har tørr hodebunn , noe som fører til at små partikler kan falle ned på skuldrene dine, og vises på mørke klær. Dette kan være ubehagelig og føles skjemmende, men det er ganske vanlig å slite med flass. I tilfeller av seboreisk eksem er det enda verre. Det er først når flakene er større enn et knappenålshode at det kalles flass. Flass i tørr hodebunn faller ned på skuldrene, mens flass i fet hodebunn gjerne blir sittende fast som flassbelegg.


Kraftig flass i kombinasjon med fet hodebunn kan skyldes seboreisk eksem , sier Gunhild Kile Sandvik, farmasøyt og fagredaktør ved apotek1. Symptomer på seboreisk eksem varierer fra person til person. Typisk er skjellende røde flekker i huden. Graden av rødhet og skjell varierer. Områder med høy mengde talgkjertler rammes særlig.


Det vil si nesefuren, øyebrynene, Glabella (mellom øynene) hodebunnen og fremsiden av brystkassen. Både stress og kulde kan være forverrende. Utslett i hodebunnen som klør, er rødt og blemmete, er ofte kontakteksem.


Andre årsaker til utslett kan være blant annet ikke-allergisk eksem , psoriasis, flass og lus. Har fått diagnosen seboreisk eksem i hodebunn , på ørene og mellom fingre. Fikk beskjed av legen at det ville gå bort av seg selv, for å så komme tilbake av og til.


Spesielt ville det bli bedre når sola og varmen satt inn. Har hatt dette nå konstant siden januar, og det er ikke noe tegn til bedring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg