onsdag 30. oktober 2019

Kalorier i øl

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Høy alkoholprosent gir flere kalorier. Det er ikke like mye kalorier i all alkohol. Jo høyere alkoholprosent, dess flere kalorier.


Likør og brennevin har størst alkoholprosent og dermed flest kalorier. I tillegg er det litt protein i øl , men det er ikke noe fett tilstede.

Karbohydrat og protein gir kcal per gram, mens alkohol gir hele kcal per gram, nesten like mye som fett, opplyser ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky. Dessverre er det nesten ingen øl som er merket med ernæringsinformasjon som kalorier , mengde karbohydrat etcetera. Alkohol har tomme kalorier. Hvor mange kalorier i Tuborg Grøn Tuborg Pilsner Øl ? Der er 1kalorier i en 5ml dåse Tuborg Grøn Tuborg Pilsner Øl.


Der er kalorier i 100g Tuborg Grøn Tuborg Pilsner Øl. Procent af kalorier fra makronæringsstoffer: Omkring af alle kalorier i. Med kalorier mener vi som regel kilokalorier (kcal) Selv om energiinnholdet i en matvare i dagligtale og media ofte oppgis i antall kalorier , er det som regel kilokalorier man mener. Dette vil du legge på deg litt over en kilo kroppsvekt av, sett helt isolert fra andre faktorer, som hvor mye du spiser og beveger deg i ferien.

I tabellen (lenger ned i saken) kan du se hva øl inneholder. Liteøl er en variant av pils. Her er alkoholvariantene med færrest kalorier. Lite-varianter av øl og cider vil også bidra til å redusere det totale kaloriinnholdet fra alkoholen.


En halvliter pils inneholder 1kalorier. Et lite glass rødvin (dl) inneholder eksempelvis rundt kcal (kilokalorier), og et glass øl (liter) inneholder 1kcal. En flaske vin har til sammenligning halve kaloriinnholdet (5kalorier ). Siden du vil ha øl uansett… har jeg gode nyheter for deg og andre ølfans: mørkt øl inneholder mer B-vitaminer og antioksidanter, og dette gir deg bedre næring enn lyst øl.


En öl (5-) innehåller cirka kcal per dl. En stor stark innehåller alltså cirka 2kcal och ju högre alkoholhalten är desto fler kalorier. En mellanöl innehåller runt kcal och en lättöl runt kcal.


Det inneholder mye karbohydrater. Kcal i 1gram produktet. Kalorier pr 100gram (altså ca 1dl) ca noe som betyr ca 135kcal i en liten flaske øl med og ca 200kcal i en halvliter (5l)alkohol. Kalorier i en halvliter øl kan variere ut i fra ølsorten, og VG Netts Vektklubb regner med at en halvliter norsk øl inneholder ca 2kilokalorier, mens en pølse med lompe, ketsjup og sennep. I alkoholfritt øl er det kcal per 1gram.


I en flaske øl er det ca. Derfor bør du som er opptatt av å passe vekta være litt obs. La oss først ta for oss vanlig øl og lett- øl.

Men tilbake til øl. Begge dele varierer en hel del mellem forskellige øl , så man er nødt til at få oplyst fra producenten, hvad der er i den konkrete øl , hvis man vil vide det præcist. Generelt gælder det, at jo højere alkohol-procenten er, des højere er energiindholdet.


Som tommelfingerregel kan du regne med kcal pr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg